Kas, kur, kada: nuo Visagino iki pajūrio

Klaipėda

Artūras Zuokas.<br>T.Bauro nuotr.
Artūras Zuokas.<br>T.Bauro nuotr.
Artūras Zuokas.<br>T.Bauro nuotr.
Artūras Zuokas.<br>T.Bauro nuotr.
Tragedija Panevėžio rajone.<br>A.Bilekausko nuotr.
Tragedija Panevėžio rajone.<br>A.Bilekausko nuotr.
Panevėžyje susidūrė automobiliai.<br>Facebook/Mentai PNVŽ/Dariaus A. nuotr.
Panevėžyje susidūrė automobiliai.<br>Facebook/Mentai PNVŽ/Dariaus A. nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 13, 2019, 12:31 AM

Smiltynės paplūdimyje – dar viena naujovė: čia galima ne tik kaitintis ir maudytis, bet ir atsipalaiduoti supantis naujuose gultuose. Jei hamakai žmonėms patiks, jų atsiras ir kituose pliažuose.

Įgyvendindama socialinį projektą „Be streso“ hamakus miestui padovanojo viena draudimo bendrovė. Iš pradžių juos planuota pakabinti pačioje Klaipėdoje. Tačiau mieste dar neprigijo poilsio pievelių tradicija, be to, gultus čia gali greičiau nuniokoti, todėl jie atsirado pajūryje.

Medinius stovus hamakams sumontavo bendrovė „Klaipėdos paplūdimiai“. Prieš mėnesį Antrojoje Melnragėje sumontuotas iki šiol dar nematytas įrenginys – vandens dulksnos fontanas. Karštą dieną vaikštinėdami purškiančiu tuneliu gaivinasi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Smiltynės paplūdimyje, prie centrinės gelbėjimo stoties, šiemet sumontuotas ir krepšinio stovas. Jei šis žaidimas bus populiarus, stovų atsiras ir Melnragės paplūdimiuose. Siekiama, kad žmonës mažiau tįsotų saulėje, o daugiau judėtų.

Kupiškis

42 metų kupiškėnui neįtiko buvusi bendraamžė žmona. Kadangi abu buvo girti, užteko užgaulesnio žodžio ir vyriškis į darbą paleido kumščius. Nukentėjusioji apie mušeiką pranešė policijai. Įtariamasis į alkoholio matuoklį pripūtė 1,44 promilės, o moteris buvo kur kas girtesnė.

Sulaikomas įtariamasis pasipriešino policininkams. Kupiškėnas juos stūmė rankomis ir taikėsi įspirti. Vienam pareigūnui buvo apdraskyta ranka. Agresyvią įtariamąją patruliai sutramdė panaudodami kovinių imtynių veiksmus. Dėl sveikatos sutrikdymo ir pasipriešinimo pareigūnams pradėti du tyrimai.

Panevėžys

Panevėžyje, Aukštaičių ir Sirupio gatvių sankryžoje, susidūrė du automobiliai. 58 metų taksistas sankryžoje suko, tačiau 42 metų keleivė pasakė, kad jos namai yra kitoje gatvės pusėje. Tuomet vairuotojas staiga metėsi į kitą pusę. Sukdamas taksistas neįsitikino, kad tai daryti suaugu, ir susidūrė su ją apvažiuojančia mašina, kurią vairavo 34-erių panevėžietis. Per susidūrimą buvo apdaužyti abu automobiliai. Medikų pagalbos prireikė taksi keleivei.

Klaipėda

Klaipėdos apylinkės teismo posėdžių sekretorė I.Borusevičienė po darbų važiuoja pas bites – dvylika metų teisme dirbanti moteris sako, kad bitininkystė ne tik naudinga, bet ir puikiai padeda atsipalaiduoti.

Kažkada kelis avilius turėjo I.Borusevičienės prosenelė, tačiau nusprendus rimtai užsiimti šiuo verslu, žinių trūko. Klaipėdietė baigė pradedančiųjų bitininkų kursus, nuolat skaito specialią literatūrą, dalyvauja seminaruose. Dabar nuo civilizacijos nutolusioje pamiškėje ji turi dvidešimt avilių. Vasarą iš vieno avilio išsukama apie 50 kg medaus.

Klaipėda

Antrojoje Melnragėje surengtose pajūrio gelbėtojų varžybose geriausiai pasirodė Klaipėdos gelbėtojai. Varžybose dalyvavo Palangos, Nidos ir uostamiesčio komandos, iš viso – 26 gelbėtojai.

Jie rungësi 300 metrų ilgio bëgimo estafetėje, banguotoje ir šaltoje – tik 16 laipsnių – jûroje gelbėjo 

skęstantįjį, išbandė jėgas plaukdami baidarėmis ir banglentėmis. Teko pademonstruoti ne tik fizines jėgas, bet ir sugebėjimą dirbti komandoje. Antrą vietą užëmė Nidos gelbėtojai, treti liko palangiškiai, kuriems pernai sekėsi geriausiai. Kaunas Trečiadienio pavakare buvo gautas pranešimas apie gaisrą Panerių g. Atvykus ugniagesiams buvo uždūmytos namo patalpos.

Namas medinis, apmūrytas plytomis, stogas dvišlaitis, dengtas šiferio danga. Namas padalytas į dvi dalis. Gyventoja, kurios dalyje kilo gaisras, neįsileido į patalpas, todėl į namą buvo patekta pro langą. Ant avarinės būklės krosnies svilo puodas, šalia buvo prikrauta įvairių sendaikčių. Šildymo įrenginys ir kaminas yra avarinės būklės, todėl krosnis buvo užgesinta, patalpos išvėdintos.

Nida

Neringoje atnaujinami viešieji tualetai. Iki šiol jie visi yra nemokami. Šią vasarą suremontuoti du viešieji tualetai Nidoje – ties Mažąja gelbëjimo stotimi ir ðiauriniu gelbëjimo postu. Jie pritaikyti þmonëms su judëjimo negalia ir maþus vaikus auginančioms šeimoms – sumontuotos vystymo lentos.

Pernai buvo atnaujinti keturi tualetai: prie T.Manno memorialinio muziejaus, prie Nidos ir Juodkrantės centrinių paplūdimių ir Raganų kalno. Naujas stacionarus viešasis tualetas atsirado Nidoje, Taikos gatvėje.

Palėvenėlė Kupiškio rajono kaimo sodyboje staiga užgeso šviesa. Išėję į kiemą žiūrėti, kas nutiko, gyventojai pamatė degantį ūkinį pastatą. Prie jo priblokuotas medinis pastatas. Per gaisrą ūkinis pastatas sudegė, tačiau buvo išgelbėtas metras nuo gaisravietės esantis gyvenamasis namas. Nuo karščio išdužo du namo langai. Neatmetama, kad gaisrą sukėlė senus elektros laidus pragraužę graužikai. Ávykus trumpajam jungimui, plykstelėjusios liepsnos greitai išplito.

Paįstrys

Panevėžio rajone per nelaimingą atsitikimą þuvo žmogus. Tragedija ávyko ekskavatoriumi į gilią duobę leidžiant betoninį ðulinio rentiná. Iš griebtuvų išslydęs rentinys prispaudë duobėje buvusį 34 metų vyrą. Nelaimėliui į pagalbą atskubëjo kolegos. Nelaukdami, kol atvyks medikai ir ugniagesiai, jie puolë vaduoti rentinio prispausto darbininko.

Ekskavatoriaus kaušu vyrai pakėlė rentinį ir ištraukė nelaimėlį. Sunkiai sužeistą darbininką dar bandė gelbėti medikai, tačiau jis mirė ligoninėje. Jau kone metus Paįstryje tvarkomi vandentiekio ir nuotekų tinklai.

Vilnius

Penktadienį Vilniaus miesto tarybos narys Artūras Zuokas nusprendė viešai parodyti, kas yra skandalo objektu tapusiose dėžėse. Jas, kaip Jono Meko kûrybos vertybes praėjusią savaitę išsivežė Vilniaus savivaldybė, o po kelių dienų, viešai atsiprašiusi, grąžino atgal į Zuokų namus Užupyje. Penktadienis A.Zuokas savo namų kieme čirškino mėsą ir šovė šampaną – taip jis šventė jam grąžintus daiktus. Tiesa, A.Zuokas pergale šio įvykio nevadina, tačiau džiaugtis turi kuo.

„Tiesiog įrodyta tai, kas buvo aišku nuo pradžių – veiksmai, kuriuos padarė savivaldybė, buvo neteisėti ir visiškai nesuderinami su jokia teisine ir praktine logika“, – aiškino A.Zuokas. Nusivedęs į patalpas, kur buvo sukrautos dėžės, A.Zuokas vieną po kitos jas atidarinėjo ir rodė ten sukauptas gėrybes: filmus, knygas, plakatus, įvairius lankstinukus. Kelios dėžės, jo teigimu, nebuvo atidarytos ištisą dešimtmetį. Jis pats leido žurnalistams praverti šias dėžes ir įsitikinti, kad jose – paprasčiausia krūva knygø, o ne lobis, kaip apie tai savivaldybei anksčiau buvo pranešusi A.Zuoko žmona Agnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.