Vytautas Bruveris. Rokas Masiulis vienu metu pasijuto ir angelu, ir auka

Lakštingala negali nečiulbėti, o R.Masiulis – nurimti net netekęs susisiekimo ministro portfelio.

Vytautas Bruveris.<br>LR archyvo nuotr.
Vytautas Bruveris.<br>LR archyvo nuotr.
Rokas Masiulis<br>D.Umbraso nuotr.
Rokas Masiulis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 8:18 AM

Antai praėjusią savaitę jis dar kartą ištrimitavo apie siaubingo masto korupciją Registrų centre.

Nors ši įstaiga Susisiekimo ministerijai jau nebepriklauso, R.Masiulis pranešė, kad jo diriguojami tyrėjai nustatė, jog kažkokios tamsios jėgos iš centro, sertifikuojančio mobilųjį parašą, galėjo nugvelbti net 400 tūkst. eurų.

Tokie „tyrimai“, vis įveliant teisėsaugą, buvo šio viešųjų ryšių virtuozo ministravimo ašis, o Registrų centras buvo vienas pagrindinių taikinių.

Pirmiausia buvo paskelbta, kad teikiant duomenis už neva daugybę kartų mažesnius įkainius ten buvo pradanginti šimtai milijonų eurų.

Tiesa, greitai paaiškėjo, kad tokia krūva pinigų niekada neegzistavo, o tokius įkainius buvo patvirtinusi pati Vyriausybė.

Bet R.Masiulis nenusiramino. Šis D.Grybauskaitės statytinis bei globotinis mėgino įsiteikti ir naujajam prezidentui G.Nausėdai – viešai į Prezidentūrą nunešė paslaptingą raudoną segtuvą su neva atskleista korupcija, kurią dangstančios jėgos esą ir nori su juo susidoroti.

Tačiau tai nepadarė įspūdžio valdantiesiems valstiečiams – jie garsiai rėkaujančiam susisiekimo ministrui parodė duris. Bet R.Masiulis jomis trinktelėjo – užvakar surengė parodomąją spaudos konferenciją, kurioje prisistatė ir kaip angelas, ir kaip kovoje su korupcija kritusi auka.

Tiesa, išvardijęs daugelį savo žygdarbių skaidruoliu pasijutęs R.Masiulis nė žodžiu neužsiminė nei apie savo draugelius ar bendražygius, kurie pastaraisiais metais gavo įvairaus lygio šiltus postus, nei apie šešėlius, kurie temdė ne vieną Susisiekimo ministerijai pavaldžiose įstaigose rengtą konkursą, nei apie Registrų centro įkainius, dėl kurių buvo neva pradanginti milijonai.

Nieko nuostabaus. Šios veiklos aprašymas netiko ir raudonam segtuvui, kuriuo R.Masiulis taip grėsmingai mosavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.