Mokslo metų netrumpinti užsispyręs A. Monkevičius: tai kažkiek kainuos

Mokslo metų trumpinti neketinama, po susitikimo su savivaldybių atstovais ir mokyklų bendruomene antradienį pareiškė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Algirdas Monkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Monkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Mokslo metų netrumpinti užsispyręs A. Monkevičius: tai kažkiek kainuos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Mokslo metų netrumpinti užsispyręs A. Monkevičius: tai kažkiek kainuos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Mokslo metų netrumpinti užsispyręs A. Monkevičius: tai kažkiek kainuos.<br>T.Bauro nuotr.
Mokslo metų netrumpinti užsispyręs A. Monkevičius: tai kažkiek kainuos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-08-20 13:53

„Turime įgalinti daugiau savivaldybių, mokyklų kūrybiškai ir drąsiai ieškoti geriausių sprendimų, galima intensyvinti pamokas, kitaip jas skaičiuoti, nereiškia, kad vienodu metu reikia baigti mokslo metus. Nesiblaškysime – žingsnis į priekį, žingsnis atgal – trumpinant ar dar kažką, reikia stabilumo“, – žurnalistams sakė švietimo ministras.

Jis dalyvavo tik susitikimo pradžioje, vėlesnėje diskusijos dalyje su savivaldybių atstovais ir mokyklų bendruomene A. Monkevičius būti negalėjo dėl Vyriausybės tvirtinimo Seime.

Ministras teigė, kad mokyklos ir savivaldybės bus konsultuojamos dėl ugdymo proceso, taip pat žadama daugiau lėšų neformalioms mokinių veikloms.

„Keisis daug kas. Būtent finansinė parama, reglamentavimas, aiškios konsultacijos, gyvi seminarai, padedant mokyklai įgyvendinti ugdymo programą – tai yra svarbiausia kryptis“, – teigė A. Monkevičius.

Jis įsitikinęs, kad panašių susitikimų su savivaldybių atstovais ir mokyklų bendruomenėmis prireiks ir ateityje – ne tik dėl mokslo metų trukmės, tačiau ir kitų klausimų, pavyzdžiui, dėl valstybinių brandos bei kitų egzaminų grafiko.

„Tai bus tema, kurią reikės aptarti. Gal tai kažkiek kainuos, gal kiek kitokiu grafiku reikės daryti, bet šią temą reikės aptarti ir su Nacionaliniu egzaminų centru, ir su mokyklomis, kad egzaminų sesija kuo mažiau trukdytų mokykloms“, – sakė švietimo ministras.

Lietuvos savivaldybių asociacijos duomenimis, du trečdaliai savivaldybių palaiko mokslo metų trumpinimą, tėvų organizacijų atstovai mano, kad ugdymo procesas birželį galėtų nebūti privalomas.

Lietuvos moksleivių sąjunga įsitikinusi, kad kol kas kai kuriose mokyklose ugdymo laikas birželį neišnaudojamas kokybiškai, todėl moksleiviai tikisi „rimtų sprendimų“, tačiau taip pat teigia, kad norėtų ir lankstesnio požiūrio iš pačių mokyklų ir savivaldybių, ypač reaguojant į karščius.

Pagal numatytus planus, šiemet mokslo metai pradinukams truko 35, vyresniems moksleiviams – 37 savaites. Prieš dvejus metus mokslo metai buvo trumpesni trimis savaitėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.