Milda Kuizinaitė. Kai paaiškės tiesa, byla virs istorija

Ar įmanoma išgirsti dalį nuosprendžio?

Milda Kuizinaitė<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2019, 7:02 AM

Įstatymai to nenumato, tačiau triukšmingai pradėtoje korupcijos byloje minimi teisėjai jaučiasi jau pusiau nuteisti.

Teisėjų taryba nusprendė, jog Aukščiausiojo teismo teisėjas E.Laužikas, Apeliacinio teismo teisėjas K.Gurinas ir Vilniaus apygardos teismo teisėjas H.Jaglinskis savo poelgiu pažemino teisėjo vardą ir turi būti atleisti.

Už tai balsavę net devyniolika tądien posėdžiavusių Teisėjų tarybos narių tarsi pripažino, jog trys jų kolegos įvykdė nusikaltimą. Jei taip nusprendė dvi dešimtys teisėjų, kas lieka tiems trims, kurie po metų, o gal po trejų garsiąją bylą atvers teismo salėje?

Tiktai tuomet toji byla jau nebebus tokia garsi, nes visuomenė bus pamiršusi, kas ir kuo buvo kaltinamas.

Visuomenės akimis, sulaikyti teisėjai bausmę atliko jau tada, kai su antrankiais iš teismo buvo vedami į Lukiškių kalėjimą, o dabar už tuos pačius nusikaltimus dar ir atleisti iš darbo.

Prokurorų ir Specialiųjų tyrimų tarnybos išreklamuotas detektyvas žiūrovams jau baigėsi. Iš dalies jis baigėsi ir šioje byloje minimiems atleistiems bei nušalintiems teisėjams. Jie jau žino, jog negaus valstybinių pensijų, o iki tikrojo teismo nuosprendžio teks gyventi iš santaupų.

Istorija nesibaigė tiktai įstatymų leidėjams ir vykdytojams, kuriems kilo abejonių, ar prezidento prašymu įvykdyta teisėjų atleidimo procedūra neprieštarauja Konstitucijai.

Dėl to nėra tikras netgi pats prezidentas G.Nausėda, kuris teisininkų prašė išaiškinti, kaip elgtis tada, kai vienam įtariamųjų buvo jau arti iki pensijos.

Klausimų daug, nes tuomet, kai buvo nustatyta teisėjų atleidimo tvarka, ko gero, niekas nesitikėjo tokių prezidentės D.Grybauskaitės užmojų – juk tą tvarką dabar iš karto teks pritaikyti net aštuoniems teisėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.