Vytautas Bruveris. Seimo linkėjimai – Švedijos karaliui

Donaldo Trumpo nuotaika šiomis dienomis gerokai subjurusi – Danijos valdžia ėmė ir atsisakė JAV prezidentui parduoti jai priklausančią Grenlandiją.

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-22 06:37

Tuo metu Lietuvos politikus apniko įtarimai, kad panašių planų kaip Amerikos vadovas Danijoje mūsų šalyje turi danų kaimynės Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas.

Tik jis esą nori nupirkti ne kokią nors upės ar ežero salą, o vieną svarbiausių mūsų brangenybių – miškus.

„Pasaulinė aktualija yra ta, kad Amerikos prezidentas visu rimtumu panoro nupirkti Danijos salą Grenlandiją. Tai mes įdėjome saugiklį, kad Švedijos karalius, neduok Dieve, neužsimanytų nupirkti Lietuvos miškų. Norėčiau, kad prezidento patarėjas tai perduotų Švedijos ambasadai, ačiū“, – taip vienas Seimo veteranų, Kaimo reikalų komiteto narys A.Salamakinas trečiadienį kreipėsi į prezidento patarėją J.Neverovičių.

Mat per Seimo komiteto posėdį J.Neverovičius atvirai prisipažino, jog jam skambina iš Švedijos ambasados ir reiškia rūpestį dėl „kai kurių“ stambių Švedijos investuotojų, kurie savo ruožtu susirūpinę dėl Seimo planų nustatyti galimų įsigyti miškų plotų ribas. Pagal Seimo jau palaimintą įstatymą, šios lubos būtų 1,5 tūkst. hektarų.

Bet šį Seimo įstatymą prezidentas vetavo.

Kone iš karto po to politikai iš dešinės ir iš kairės svaidėsi įtarimais, jog taip G.Nausėda atidirba jo rinkimų kampaniją neva parėmusiems stambiems medienos perdirbėjams. O kiti badė pirštais į „skandinavus“ – pirmiausia į D.Grybauskaitės globotą Švedijos įmonę „Ikea“, kuri Lietuvoje jau prisipirko 30 tūkst. hektarų miško, o šis įstatymas trukdytų įsigyti daugiau. Treti priminė, kad prieš tapdamas prezidentu G.Nausėda dirbo Švedijos kapitalo banke SEB.

Panašiai politikai kalbėjo ir trečiadienio Kaimo reikalų komiteto posėdyje. Kai kurie jų net ėmė nuogąstauti, kad kilus karui mūsiškiams partizanams būtų nesaugu slėptis užsieniečių supirktuose miškuose.

Taigi nieko keista, jog komitetas prezidento veto vieningai nepritarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?