Vytautas Bruveris. Vakar saugojo, o rytoj gali suvalgyti

Lyg ir oficialu: Seimo pirmininkas V.Pranckietis palieka gimtąją valstiečių gūžtą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-23 07:27

Palieka „savo noru“, nes nenori partijai suteikti malonumo jį išmesti. R.Karbauskis, pasitelkęs partijos valdybą, tai būtų padaręs šią savaitę, o po to nuleidęs šį sprendimą tarybai.

Seimo pirmininkui pagaliau tapus nepartiniam visu aštrumu kils jau seniai kamuojantis klausimais: kam nuo šiol atstovaus šis politinis belgobis? Jeigu tiesiog Seimui, tai taip nebūna.

R.Karbauskis pasiūlė V.Pranckiečiui tapti „socialdarbiečiu“, tas pareiškė, kad svarstytų tokį pasiūlymą, jeigu „socialdarbiečiai“ jį pakviestų, pastarieji pareiškė, jog jis pats turėtų kreiptis ir apskritai tai ne jų problema, o valstiečių.

Opoziciniai konservatoriai visos V.Pranckiečio kovos su R.Karbauskiu metu susiriesdami gyrė Seimo pirmininką kaip vieną iš geriausių visų laikų parlamento vadovų.

Tiesa, kiek anksčiau tie patys dešinieji dar labiau susiriesdami tyčiojosi iš V.Pranckiečio, laikydami jį politiniu nuliu.

Tačiau kai visa opozicija ėmė V.Pranckietį šlovinti, susidarė įspūdis, kad šios kadencijos parlamente galbūt išvysime dar vieną egzotišką naujovę – Seimo pirmininką, atstovaujantį opozicijai, valdantiesiems esant priešingoje barikadų pusėje.

Vis dėlto, ko gero, taip nebus. Mat Seimo valdyboje esanti konservatorė I.Degutienė kolegoms pranešė, kad jos partijos frakcijoje kai kurios karštos galvos ketina V.Pranckiečiui rengti apkaltą.

Už ką?! Ogi už tai, kad seniai žinodamas, jog saugumas neišdavė parlamentarei I.Rozovai leidimo dirbti su slapta informacija, nepranešė to Seimo valdybai. O toji politikę komandiravo į nesaugią komandiruotę Gruzijoje.

Tai – dar viena politinė pamoka vis dar žaliam buvusiam valstiečiui profesoriui V.Pranckiečiui: netikėk tais, kurie tave gina, nes progai pasitaikius vis tiek suvalgys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.