Rasa Karmazaitė. Valstietis R. Karbauskis perspjovė vidutinį lietuvį

Brangių automobilių ir kostiumų nemėgsta, o buitis kuklesnė nei vidutinių pajamų Lietuvos piliečio. R.Karbauskis per rinkimus į Seimą skelbėsi esąs paprastas kaimietis ir nerodė turtų Ispanijoje – namų prie Viduržemio jūros, apartamentų Barselonoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-28 07:52, atnaujinta 2019-08-28 08:23

Nepraėjo nė kadencija, ir valstiečių vedlys atsiskleidė. Iš karto po rinkimų jis įsėdo į prabangų visureigį „Cadillac Escalade“. O praėjusią savaitę deklaravo beveik už 10 milijonų eurų įsigijęs rezidenciją prie Kauno marių. Vidutinis lietuvis turėtų tik kukliai susigūžti, nes iki valstiečio milijonieriaus jam – kaip iki kosmoso.

O su kosmosu R.Karbauskis jau mezga ryšį ir ketina stebėti žemei grėsmę keliančius asteroidus. Mat jo valdose išdygo observatorija, kurioje stovės 129 tūkst. eurų vertės teleskopas.

Tiesa, po „Lietuvos ryto“ tyrimo atsakingos tarnybos aiškinsis, ar saugomoje teritorijoje galima tyrinėti kosmosą.

Mat priešprojektinis pasiūlymas su kupolu buvo atmestas, o parke leidžiama statyti tradicinės architektūros statinius dvišlaičiais stogais.

Pernai per mitingą prie Seimo R.Karbauskis pažadėjo, kad observatorija tarnaus Lietuvos mokslui. Bet rinkėjai jau nekart įsitikino, ko vertos jo kalbos.

Juk per mitingą politikas taip pat tikino, kad prie Kauno marių statomi namai bus skirti ne privačiam naudojimui.

Pamiršti pažadus jau tapo kone įpročiu. Seimo valdančiosios frakcijos vadovas ir prieš šiųmetį rinkimų maratoną žadėjo, kad valstiečiams juos pralaimėjus trauksis iš valdžios olimpo.

Bet po to persigalvojo ir net įrodinėjo laimėjęs.

R.Karbauskis yra kalbėjęs ir apie artėjančią finansinę krizę, o vėliau išsižadėjo žodžių ir net grasino žurnalistams etikos sargais. Išgąsdintą visuomenę teko raminti premjerui S.Skverneliui.

Valstiečių lyderis ne kartą klupo ir su skylėta turto deklaracija, o pričiuptas vis teisindavosi suklydęs ar pamiršęs.

Seimo pirmininkui V.Pranckiečiui, kurį R.Karbauskis apkaltino buku melu, dar tektų daug mokytis iš savo buvusio studento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.