J. Narkevičius apie ryšius su Rusija: esame įpratę apie save girdėti blogai arba nieko

Naujasis susisiekimo ministras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Lietuvos krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Jaroslavas Narkevičius, komentuodamas, ar jo partijai pakenks Seimo narės Irinos Rozovos istorija, sako, kad LLRA-KŠS yra pripratusi apie save girdėti arba blogai, arba nieko.

Jaroslavas Narkevičius tikino, kad LLRA-KŠS yra pripratusi apie save girdėti arba blogai, arba nieko.<br>D.Umbraso nuotr.
Jaroslavas Narkevičius tikino, kad LLRA-KŠS yra pripratusi apie save girdėti arba blogai, arba nieko.<br>D.Umbraso nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Irina Rozova.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Irina Rozova.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Irina Rozova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Irina Rozova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-08-29 10:56, atnaujinta 2019-08-29 10:58

Su premjeru apie I.Rozovą nekalbėjo

Po ketvirtadienį vykusio darbo susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu J.Narkevičius teigė, kad su Vyriausybės vadovu šiuo klausimu nekalbėjo. Kartu, pabrėžė jis, oficialaus pasitarimo šiuo klausimu nebuvo ir frakcijoje.

„Frakcijoje mes neturėjome oficialaus pasitarimo, kai buvo posėdis, žinote, ta situacija klostosi, aiškėja su laiku. Tai tos tematikos oficialiai mes nenagrinėjome. Žinau, kad yra sukurta grupė, tegul ji dirba, tegu aiškinasi, mes už skaidrumą ir visų elementų išaiškinimą. Aišku, suvokdami, kad tai nebūtų raganų medžioklė ir nebūtų politikavimas, o būtų darbinis reikalas“, – sakė J.Narkevičius.

I.Rozova – ne partijos narė

Ministro teigimu, kalbant apie tai, ar skandalas kilęs dėl nedeklaruotų I.Rozovos ryšių su Rusijos diplomatais pakenks jo partijai, svarbu turėti galvoje, kad LLRA-KŠS frakcijai priklausanti I.Rozova nėra partijos narė. Kita vertus, pabrėžė jis, LLRA-KŠS ir taip susilaukia nemažai neigiamų atsiliepimų.

„Pirmas dalykas, ponia Irina nėra mūsų partijos narė, yra frakcijos narė. Tai vienas dalykas. Antras dalykas, aš nenorėčiau gilintis į turinio problematiką, o ar tai pakenks, ar ne – mes esame pripratę, kad dažnai teikiama informacija apie mus yra arba blogai, arba nieko“, – po susitikimo su S.Skverneliu sakė ministras.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę buvo paviešinta VSD pažyma dėl LLRA-KŠS frakcijos narės I. Rozovos.

NSGK, išnagrinėjęs VSD pateiktą informaciją, kodėl nebuvo suteiktas leidimas I. Rozovai dirbti su slapta informacija, nusprendė kurti laikinąją Seimo tyrimų komisiją, kurioje bus aiškinamasi, ar gali būti jai pradėtas apkaltos procesas. NSGK pirmininko Dainiaus Gaižausko teigimu, kartu planuojama aiškintis, kaip vertinti Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir buvusį komiteto pirmininką Vytautą Baką bei dar keletą Seimo narių, kurie seniai iš žvalgybos pažymų žinoję apie nuslėptus I. Rozovos ryšius, pasak jo, nesiėmė veiksmų užkardyti grėsmes nacionaliniam saugumui.

Seimo pirmininko ketvirtadienį paviešintoje VSD pažymoje dėl I.Rozovos patikrinimo teigiama, kad parlamentarė ilgą laiką palaikė neformalius ryšius su Lietuvoje rezidavusiais diplomatinio korpuso atstovais ir jų neatskleidė.

Taip pat VSD pažymi, kad I.Rozova su Rusijos diplomatais tarėsi apie finansinę paramą parlamentarės atstovaujamam Rusų aljansui bei aptardavo galimybes Rusų aljansui formuoti bendrą tautinėms mažumoms atstovaujantį politinį junginį kartu su LLRA-KŠS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.