Šiaulių garbės piliete tapo muzikos pedagogė Regina Vaišnorienė

Ketvirtadienį Šiaulių miesto taryba patvirtino naują Šiaulių miesto garbės pilietį. Juo tapo muzikos pedagogė, kanklininkė, kolektyvų vadovė ir dirigentė 68 metų Regina Vaišnorienė.

 Muzikos pedagogė Regina Vaišnorienė tapo 42-ąją Šiaulių miesto garbės piliete.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Muzikos pedagogė Regina Vaišnorienė tapo 42-ąją Šiaulių miesto garbės piliete.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Muzikos pedagogė Regina Vaišnorienė tapo 42-ąją Šiaulių miesto garbės piliete.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Muzikos pedagogė Regina Vaišnorienė tapo 42-ąją Šiaulių miesto garbės piliete.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Muzikos pedagogė Regina Vaišnorienė tapo 42-ąją Šiaulių miesto garbės piliete.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Muzikos pedagogė Regina Vaišnorienė tapo 42-ąją Šiaulių miesto garbės piliete.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 5, 2019, 12:03 PM

Šiauliams nusipelnę žmonės garbės piliečiais skelbiami skelbiami švenčiant miesto gimtadienį. Šį savaitgalį Šiauliai minės 783-ąjį gimtadienį.

Pasirinkimas pradžiugino ir merą

Šiemet Šiaulių miesto garbės piliečio vardo suteikimo komisijai šiemet buvo pateiktos dvi kandidatūros: operos solistės Viktorijos Miškūnaitės bei R.Vaišnorienės.

Komisijos balsų dauguma buvo pritarta R.Vaišnorienės kandidatūrai.

Toks komisijos narių sprendimas pradžiugino ir visuomeniškumu garsėjantį Šiaulių miesto merą Artūra Visoscką.

„Kandidatės nuopelnai išties stebina, man ypač įstrigo vienas įspūdingas skaičius. Teigiama, kad nuo 1976 metų Reginos Vaišnorienės vadovaujamas liaudies instrumentų ansamblis surengė net tūkstantį neatlygintinų pasirodymų Šiaulių mieste, regione ir visoje šalyje“, – komisijos pasirinkimu džiaugėsi Šiaulių miesto meras.

Tarybos nariai balsavo vienbalsiai

Diskusijų dėl pasirinktos kandidatės nekilo ir per Šiaulių miesto tarybos posėdį, kuriame R.Vaišnorienė buvo patvirtinta Šiaulių miesto garbės pilietę. Už tai Šiaulių miesto tarybos nariai balsavo vienbalsiai.

R.Vaišnorienė tapo 42-ąja Šiaulių miesto garbės piliete. Aštuoniolika Šiaulių miesto garbės piliečių jau yra iškeliavę į amžinybę.

Šiaulių miesto garbės piliete R.Vaišnorienė bus inauguruota ketvirtadienį vakare per Šiaulių arenoje vyksiantį mero padėkos vakarą.

Išugdė daug muzikantų

Šiauliuose gimusi R.Vaišnorienė čia užaugo, pradėjo mokslus, o po studijų Vilniuje vėl sugrįžo į gimtąjį miestą ir jau daugiau kaip 40 metų ugdo jaunąją kartą.

Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokytojos-ekspertės R.Vaišnorienės vardas neatsiejamas nuo tautinės kultūros, lietuvių nacionalinių instrumentų meno sklaidos Šiaulių mieste ir už jo ribų.

R.Vaišnorienės kanklių klasę baigė per 70, dirigavimo klasę – per 60 absolventų. R.Vaišnorienės ugdytiniai nuolat tampa respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatais, diplomantais, aktyviai dalyvauja įvairiuose projektuose, koncertuose, festivaliuose.

Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija didžiuojasi šiais R.Vaišnorienės į gyvenimą išleistais buvusiais mokiniais, garsinančiais mokyklą ir miestą Lietuvoje ir pasaulyje: kanklininke, įvairių konkursų laureate Kristina Kupryte, birbynininku, kolektyvų vadovu, dirigentu Dariumi Dakniu, Lietuvos kariuomenės orkestro kapelmeisteriu, majoru, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentu Egidijumi Ališausku ir kitais.

Surengė per tūkstantį neatlygintinų koncertų

Reikšminga R.Vaišnorienės kultūrinės veiklos sritis – respublikinių ir tarptautinių renginių organizavimas Šiaulių mieste. Ji drauge su kolegomis Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje rengia nacionalinio Jono Švedo konkurso II turą, respublikinius seminarus-praktikumus, konferencijas.

R.Vaišnorienė yra Lietuvių liaudies instrumentinės muzikos draugijos „Kanklės“ Šiaulių regiono pirmininkė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro ekspertė-konsultantė, Lietuvos, pasaulio ir regioninių dainų švenčių organizatorių komandos narė, nuo 1998 metų – nuolatinė Lietuvos dainų švenčių Ansamblių vakaro ir „Skambėkite, kanklės“ koncertų vyriausioji dirigentė.

1980 metais R.Vaišnorienė įkūrė Šiaulių miesto kanklių trio „Aušrinė“, kuriam sėkmingai vadovauja iki šiol.

Daugiau nei 40 metų R.Vaišnorienės vadovaujamas Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos liaudies instrumentų orkestras surengė per 1000 neatlygintinų pasirodymų Lietuvoje ir užsienyje.

Už pedagoginius ir visuomeninius nuopelnus R.Vaišnorienė buvo įvertinta ir skatinta įvairiais apdovanojimais, už ilgametę aktyvią kultūrinę veiklą ir scenos meno (muzikos) puoselėjimą 2010 metais jai paskirta Šiaulių miesto kultūros ir meno premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.