Valdantieji sako neplanuojantys trukdyti opozicijai pakeisti lyderį

Valdančiųjų partijų lyderiai pirmadienį pareiškė, kad neplanuoja užkirsti kelio socialdemokratui Juliui Sabatauskui kaip naujam opozicijos lyderiui tapti Seimo valdybos nariu.

Ramūnas Karbauskis ir Gediminas Kirkilas.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis ir Gediminas Kirkilas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-09 15:43

Pirmadienį buvo skelbta, kad valdantieji gali nebalsuoti už socdemo įtraukimą į Seimo valdybą, taip didindami spaudimą balsuoti už Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atleidimą.

„Arba tai toks truputį kvailas humoras, arba iš viso išmislas be jokio pagrindo. Niekada nieko panašaus nesu girdėjęs, apie tai nesame šnekėję“, – pirmadienį BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Jam antrino Lietuvos socialdemokratų darbo partijos lyderis Gediminas Kirkilas: „Mes nesame opozicija, kuri užsiima kiršinimu ir kuri pažeidinėja demokratijos taisykles“.

„Mes elgsimės pagal demokratijos taisykles. (Opozicijos lyderių) rotacija yra opozicijos sprendimas“, – teigė jis.

Šių metų pradžioje opozicijos atstovai sutarė, kad 2019-ųjų pavasario sesijoje opozicijos lyderiu bus Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, rudens sesijoje – Socialdemokratų partijos frakcijos vadovas, o likusias dvi sesijas iki rinkimų 2020-aisiais – konservatorių seniūnas.

Opozicijos lyderiui pagal Seimo statutą priklauso vieta Seimo valdyboje, tačiau valdybos sudėtį nutarimu tvirtina visas parlamentas.

Valdantieji siekia atleisti V. Pranckietį, nes Seimo pirmininko pozicija pagal naują valdančiosios koalicijos sutartį atitenka Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.