Aiškėja naujosios frakcijos sudėtis: nepageidaujamųjų sąraše – dar viena pavardė

Naują frakciją Seime buriantis ir antradienį iš „tvarkiečių“ pasitraukęs parlamentaras Vytautas Kamblevičius tvirtina, kad naująją frakciją sudarys nuo aštuonių iki 12 Seimo narių, tačiau į ją nebebus kviečiamas „socialdarbietis“ Petras Čimbaras, nes šis esą pateikė reikalavimą būti naujosios frakcijos seniūnu, su kuo nenorėjo sutikti politinį darinį formuojantys nariai.

V.Kamblevičiaus teigimu, frakciją sudarysiantys parlamentarai išreiškė sąlygas, kad joje nebūtų ir subyrėjusios „tvarkiečių“ frakcijos lyderio Remigijaus Žemaitaičio.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
V.Kamblevičiaus teigimu, frakciją sudarysiantys parlamentarai išreiškė sąlygas, kad joje nebūtų ir subyrėjusios „tvarkiečių“ frakcijos lyderio Remigijaus Žemaitaičio.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
Vytautas Kamblevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Kamblevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Kamblevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Kamblevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Kamblevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Kamblevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Artūras Skardžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Artūras Skardžius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Čimbaras.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Čimbaras.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Sep 10, 2019, 6:29 PM, atnaujinta Sep 10, 2019, 7:31 PM

V.Kamblevičiaus teigimu, frakciją sudarysiantys parlamentarai išreiškė sąlygas, kad joje nebūtų ir subyrėjusios „tvarkiečių“ frakcijos lyderio Remigijaus Žemaitaičio.

Lrytas.lt šaltinių žiniomis, nepageidaujamųjų sąraše – ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantys Petras Gražulis bei Vytautas Bakas ir „socialdarbiečiams“ priklausantis Artūras Skardžius.

Skaičiavo narius

Antradienį Seimo posėdyje paskelbta, kad „tvarkiečių“ frakciją palieka keturi nariai. Frakciją palikti ir jungtis į naują nusprendė Juozas Imbrasas, Algimantas Dumbrava, Ona Valiukevičiūtė ir Vytautas Kamblevičius.

Pastarasis naujienų portalui lrytas.lt aiškino kol kas bijantis atskleisti visas politinį darinį sudarysiančių asmenų pavardes, nes jiems dėl to esą gali kilti nemalonumų.

„Nuoširdžiai jums pasakysiu, kad net bijau sakyti tuos žmones, kurie davė sutikimą ateiti į frakciją, nes sužinoję seniūnai juos „uždusins“ ir privers niekur neiti. Tai yra ypatinga paslaptis. Kai seniūnai užgazuos, tai suluošins jiems visą gyvenimą.

Kol mūsų nėra, aš negaliu nieko sakyti“, – pasakojo naujosios frakcijos Seime iniciatorius.

Tiesa, jis skaičiavo, kad jau dabar frakcijai sudaryti yra stabilūs šeši nariai – visi keturi pasitraukę „tvarkiečiai“, Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Rimas Andrikis bei Mindaugas Puidokas.

Anot V.Kamblevičiaus, prie frakcijos iki ketvirtadienio dar turėtų prisijungti bent du parlamentarai, o iš viso jų gali būti apie 12.

Užsigeidė posto

Paklaustas, ar prie frakcijos jungsis P.Čimbaras, kuris dar ryte išreiškė dvejonę, V.Kamblevičius aiškino, kad iš pradžių jis buvo sutikęs ir norėjo prisijungti prie naujosios frakcijos, kol nepateikė savo pageidavimo.

„Šiandien, žinote, vieną sako, o kitą daro. Lygiai taip pat, kaip P.Čimbaras, kuris sako, kad aš noriu būti naujoje frakcijoje, bet noriu būti jos seniūnu. Aš sakau, kad dar nėra frakcijos, aš negaliu skirti seniūno, visi jį išsirinksime normaliai.

Kadangi jis nebuvo patenkintas mano atsakymu, tai pasiskelbė šiandien, kad jis jau neina niekur. Tai ką gali kalbėt toliau? Jis nori, kad aš padaryčiau jam indulgenciją ir garantuočiau, kad jis bus seniūnas. Aš jam kai pasakiau ne, tai ir atšoko jis.

Gerai, kad išaiškės tokie dalykai. Jau nebesikalbėsim. Jeigu žmogus nori tik posto, tai mums tokie nereikalingi“,  – atviravo jis.

Turi sąlygų

Tačiau V.Kamblevičius pripažino, kad ir kiti atėjūnai su savimi atsineša tam tikras sąlygas: „Šitie žmonės, kurie ateina, ateina su ta sąlyga, jei nebus R.Žemaitaičio.“

Lrytas.lt žiniomis, „nepageidaujamųjų sąraše“ – ir P.Gražulis, A.Skardžius bei V.Bakas.

Apie tai, kad ne su visais žmonėmis jungtųsi į frakciją, DELFI užsiminė ir iš „socialdarbiečių“ besitraukiantis Algirdas Butkevičius, kuris taip pat galimai papildys naująjį politinį darinį.

Vis dėlto V.Kamblevičius tvirtino prisijungti šiems trims minėtiems parlamentarams net ir nesiūlęs.

„Jie negavo kvietimų. Nesvarstome jų kviesti. Kam mums reikalinga, kad būtų tokie, vėl ateina diskusijos visokios, interpeliacijos, interpretacijos...

Kam mums reikia? Mums reikia, kad ateitų švarūs, norintys bendro tikslo ir kad niekas ten nesimakaluotų“, – sakė politikas.

Kvietimo negavo

Pats P.Gražulis atsargiai vertino naująją frakciją ir pripažino negavęs kvietimo prie jos prisijungti.

„Toks darinys labai stipriai ir nedomintų. Kažkokių ten pasiūlymų nelabai buvo. Gal ir nebus. Gal ir mano nuomonė tokia, nes aš gana skeptiškai vertinu tokį darinį ir sakiau, kad turėtų būti kažkokia politinė jėga, su kuria ateity eitumėm į Seimą.

Jeigu ji būtų, tada rimčiau svarstyčiau“, – lrytas.lt sakė parlamentaras.

Jis nesistebėjo, kad Seime gali būti tokių kalbų, jog kai kurie politikai nesijungtų į frakciją dėl jo paties buvimo joje.

„Yra tas, bet yra ir man, jei frakcijoje yra tam tikri asmenys, tai aš nelabai norėčiau ten dalyvauti. Tie dalykai yra, tai yra natūralu. Jie (naują frakciją buriantys Seimo nariai, aut.past.) garsiai nekalba, gal už akių ir kalba“, – pripažino politikas.

Kalbų buvo

Ar sulaukė kvietimo, A.Skardžius neatskleidė, o ir apie savo politinę ateitį kalbėjo miglotai.

„Aišku, artėjant Seimo rinkimams visi galvoja, kur jie dalyvaus, kokiai politinei jėgai atstovaus. Tai yra natūralus procesas. Aš šiandien apskritai nesu priėmęs sprendimo, ar dalyvausiu kitų metų rinkimuose. Esu dabartinėje frakcijoje ir tokių dalykų kol kas nesvarstau“, – sakė jis.

Ar sulaukė kvietimo?

„Žinot, Seime visi su visais kalbasi. Dabar komentuoti tą, kas kalbama Seimo koridoriuose, būtų paprasčiausiai neetiška. Visiems visi siūlo. Žmonės derasi, mato.

Tokio dalyko (kad nenorėtų jungtis dėl jo, aut.past.) aš negirdėjau. Kiek aš žinau, tai ten šnekos buvo, siūlymų buvo, bet tuo ir baigėsi, nes aš jokio noro neišreiškiau“, – kalbėjo A.Skardžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.