Gitanas Nausėda pasiuntė žinią dirbti pradėjusiam Seimui

Antradienį prasidėjus Seimo rudens sesijai, prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino parlamentarus, pradedant naują darbų etapą. Savo sveikinime prezidentas išsakė viešą lūkestį, kad Seimo nariams nepamaišys artėjantys Seimo rinkimai ir jie gebės susitelkti ilgalaikių tikslų siekimui.

Gitanas Nausėda<br>D.Umbraso nuotr.
Gitanas Nausėda<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentas G.Nausėda pasveikino Seimo narius, pradedant rudens darbų etapą.<br>T.Bauro nuotr.
Prezidentas G.Nausėda pasveikino Seimo narius, pradedant rudens darbų etapą.<br>T.Bauro nuotr.
Prasidėjo Seimo rudens sesija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prasidėjo Seimo rudens sesija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis ir Gitanas Nausėda.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis ir Gitanas Nausėda.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentas G.Nausėda pasveikino Seimo narius, pradedant rudens darbų etapą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentas G.Nausėda pasveikino Seimo narius, pradedant rudens darbų etapą.<br>D.Umbraso nuotr.
Gitanas Nausėda<br>D.Umbraso nuotr.
Gitanas Nausėda<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 10, 2019, 10:55 AM, atnaujinta Sep 10, 2019, 11:37 AM

Bijo, kad Seimas nieko nebenuveiks?

Prezidentas akcentavo, kad džiaugiasi, turėdamas pirmąją galimybę kaip Lietuvos prezidentas pasveikinti parlamentarus pradedant naują rudens darbų etapą. G.Nausėda taip pat sureagavo į viešojoje erdvėje pasigirstančias kalbas, kad šis Seimas nebespės nieko nuveikti.

„Istorija rodo, kad priešrinkiminis laikotarpis būna vienas sudėtingiausių, nes trumpalaikis siekis laimėti rinkimus neretai užgožia ilgalaikius darbus, kuriuos privalome atlikti čia ir dabar. Nieko nuostabaus, kad ir šiandien jau girdime išankstinių vertinimų, jog nieko reikšmingo daugiau šis Seimas nebenuveiks. Aš manau kitaip.

Lietuvos žmonės ne kartą girdėjo, kad šis Seimas yra kitoks nei ankstesni. Kad šios kadencijos Seimo nariai atėjo įgyvendinti pažadų rinkėjams, o ne bet kokia kaina užsitikrinti sau politinės ateities.

Tad įrodykime, kad galime siekti esminių pokyčių nepaisydami artėjančių Seimo rinkimų.

Todėl šiandien kviečiu visus prisiminti, jog, kad ir kuriai partijai priklausote, Jūs, gerbiami Seimo nariai, visų pirma esate Lietuvos žmonių atstovai, gavę rinkėjų pasitikėjimo mandatą dirbti jų ir Lietuvos labui“, – savo sveikinime teigė G.Nausėda.

Kvietimas kurti gerovės valstybę

Sveikinime prezidentas taip pat minėjo ir kvietimą kurti gerovės valstybę, o kartu priminė ir praėjusią savaitę Prezidentūros pateiktus, daug kritikos sulaukusius pasiūlymus Seimo rudens sesijai, kurie sumažintų socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę bei leistų sparčiau didinti socialiai jautriausių grupių pajamas.

„Tikiu, kad geresnį rezultatą galime pasiekti ne mėtydami akmenis vienas į kitą, o kartu iš jų mūrydami pamatus. Gerovės valstybės pamatus. Prieš prasidedant Seimo rudens sesijai pateikiau pasiūlymus, kurie sumažintų socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę bei leistų sparčiau didinti socialiai jautriausių grupių – senyvo amžiaus žmonių, neįgaliųjų – pajamas.

Tai būtų pirmieji žingsniai kuriant gerovės valstybę, mūsų bendro darbo pradžia. Pradėkime nuo jautriausių grupių, po to imkimės kitų reikalingų veiksmų, tačiau nuolatos galvokime apie balansą ir fiskalinę drausmę.

Pasaulio ekonomikos pakilimas nesitęs amžinai. Anksčiau ar vėliau jis sulėtės ar net sustos. Tad privalome suprasti, kad laiko svarbioms reformoms neturime daug, ir atsispirti pagundai bandyti „nusipirkti“ Lietuvos žmonių palankumą sprendimais, kurie taptų skolos našta mūsų vaikams.

Gerovės valstybė – tai ne Prezidento ar vienos institucijos vizija. Tai lūkestis, kurį rinkdami Lietuvos Respublikos Prezidentą man patikėjo Lietuvos žmonės. Todėl viliuosi, kad jis taps bendra vizija visoms valstybės institucijoms, kurių svarbiausia pareiga – tarnauti Lietuvos žmonėms“, – buvo rašoma Prezidentūros išplatintame G.Nausėdos sveikinime.

Valstybės vadovas parlamentarams taip pat linkėjo išmintingos diskusijos ir kvietė nebijoti nuomonių ir idėjų skirtumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.