LVŽS Kauno rajono skyriaus kandidatas kituose Seimo rinkimuose gali būti V. Pranckietis

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neatmeta galimybės, kad valstiečių Kauno rajono skyrius iškeltų jį kaip kandidatą kituose Seimo rinkimuose.

Viktoras Pranckietis.<br>Lrytas.lt nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>Lrytas.lt nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 10:07 AM

„Kas žino, skyriai turi teisę kelti, o paskui taryba turi teisę tvirtinti ar netvirtinti. Tai manau, tos inspiracijos bus ateityje matomos ir, kaip tai įvyks, bus matyti ateityje (...) Aš su skyriumi turiu geriausius ryšius ir neabejoju, kad ir toliau bendradarbiausiu su Kauno rajono skyriumi,“ – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

Pasak Seimo pirmininko, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) šiuo metu vykdoma pataikavimo politika.

„LVŽS, manau, vieną kartą imsis kokių ryžtingesnių sprendimų iš vidaus. Tai tikiuosi, kad protas turi laimėti visur (...) Pirmiausia, reikėtų atskirti du asmenis, kurie dabar valdo tą partiją, diktuoja darbotvarkę. Tada būtų daug lengviau spręsti viduje ir pereiti prie demokratijos, o ne prie pataikavimo,“ – teigė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seimo pirmininkas V. Pranckietis patvirtino, kad oficialiai traukiasi iš LVŽS. Įtampa tarp LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio ir V. Pranckiečio atsirado pastarajam nesutinkant savanoriškai pasitraukti iš Seimo pirmininko posto.

R. Karbauskio teigimu, V. Pranckietis turi užleisti poziciją „socialdarbiečiams“, nes taip yra numatyta pasirašytoje valdančiosios koalicijos sutartyje. Pats V. Pranckietis tokį spaudimą vadina šantažu ir asmeninėmis R. Karbauskio ambicijomis. Dėl viešų V. Pranckiečio pasisakymų LVŽS lyderis ir partijos valdyba apskundė V. Pranckietį partijos etikos sargams, kurie Seimo pirmininko elgesyje pažeidimų neįžvelgė.

Vėliau, kilus skandalui dėl Seimo narės Irinos Rozovos ryšių su Rusijos diplomatais, R. Karbauskis Seimo pirmininką kritikavo neperdavus informacijos Seimo valdybai. Jis taip pat pareiškė viltį, kad balsavimas Seime dėl nepasitikėjimo parlamento vadovu įvyks rugsėjį. Valdančiajai koalicijai, LVŽS lyderio manymu, turėtų pakakti balsų inicijuoti V. Pranckiečio atstatydinimą, tačiau jis neatmetė ir varianto, kad balsavimo dėl nepasitikėjimo Seimo vadovu metu atstatydinimą galėtų palaikyti ir opozicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.