Arūnas Dumalakas. Jei geri frakcijoje, mažiau rizikuoji

Degtinė partijos ir frakcijos politikui – skirtingi dalykai.

A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 6:09 AM

Tokią pamoką puikiai išmokę Šilalės rajono politikai. Ir net partijos „Tvarka ir teisingumas“ vedlys Remigijus Žemaitaitis, pasirodo, šio mokslo yra krimtęs.

Kai praėjusį savaitgalį kaimo turizmo sodyboje Šilalės rajono tarybos narys A.Petkus automobiliu rėžėsi į kieme stovinčią mašiną, o paskui pripūtė 2,29 promilės, R.Žemaitaitis pabrėžė, kad neblaivus avarijos kaltininkas nėra partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys – jis taryboje tik prisijungia prie „tvarkiečių“ frakcijos.

Kai prieš porą savaičių kitas Šilalės rajono tarybos narys – S.Skalauskas įkliuvo su 50 litrų naminukės, R.Žemaitaitis tvirtino tą patį.

S.Skalauskas yra ne partijos, o tik „tvarkiečių“ frakcijos taryboje narys.

„Jei būtų partijos narys, tai ką nors gali sakyti“, – nutęsė „tvarkiečių“ lyderis ir pridūrė, kad S.Skalauskas 50 litrų degtinės galbūt įsigijo ne prekiauti, o broliui, seseriai ar skaudamiems sąnariams tepti, užpiltinei gaminti.

Beje, S.Skalauskas po šio įvykio savo veiksmais įrodė, kad iš tiesų nėra partijos narys. Jis pats policijos pareigūnus nuvedė iki naminės degtinės varyklos, taip išdavė ir gamintoją.

Jeigu A.Petkus ir S.Skalauskas būtų „Tvarkos ir teisingumo“ nariai, neabejotina, kad abu būtų buvę iššvilpti iš partijos.

Už tokias nuodėmes prie kitos partijos neprisiplaksi, taigi politinė karjera, kad ir rajono mastu, – šuniui ant uodegos.

O ką frakcija? Dar kažin ar iš jos išmes. Mat „Tvarka ir teisingumas“ turi karčios patirties Seime, kur partijos frakcija subyrėjo jau antrą kartą. Pradėsi birbinti „tvarkiečių“ frakcijas rajonuose – ir ten jų gali nelikti.

Taigi Šilalės „tvarkiečių“ pavyzdys akivaizdžiai įrodo: gerti būnant partijoje – ne tas pat kaip esant frakcijos nariais. Pastariesiems įkliuvus skauda mažiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.