G. Nausėda: jeigu V. Pranckietis nebegali vykdyti savo funkcijų, tai – problema

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad susiklosčiusią situaciją dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio gali išspręsti tik patys parlamentarai slaptu balsavimu.

Prezidentas G.Nausėda ir Seimo pirmininkas V.Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentas G.Nausėda ir Seimo pirmininkas V.Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda susitiko su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda susitiko su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-10-01 17:58

Šalies vadovas taip pat tvirtina, kad Seimo pirmininko posto klausimas įsisenėjo, o ir patys parlamentarai nebeieško racionalių sprendimo būdų. Tai, įsitikinęs prezidentas, atsiliepia Seimo darbo efektyvumui.

„Jeigu Seimo pirmininkas nebegali normaliai vykdyti savo funkcijų, tai jau yra problema. Tačiau šią problemą gali išspręsti tik pats Seimas, niekas kitas iš šono negali pasakyti – laikykite arba pašalinkite Seimo pirmininką.

Tai gali padaryti tik pats Seimas balsavimu. Kodėl problema taip išgilėjo ir kodėl ta liga taip įsisenėjo, yra kaltos tikriausiai abi pusės, pirmiausia dėl to, kad jos tarpusavyje nesišneka. Jeigu taip viskas yra pakrypę, kad abi pusės tarpusavyje nesišneka, vadinasi, jos nebeieško racionalių sprendimo būdų, ir tai yra blogai, nes tai lemia Seimo darbo efektyvumą“, – interviu Eltai sake G. Nausėda.

ELTA primena, kad įtampa tarp LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio ir V. Pranckiečio atsirado pastarajam nesutinkant savanoriškai pasitraukti iš Seimo pirmininko posto. R. Karbauskio teigimu, V. Pranckietis turi užleisti poziciją „socialdarbiečiams“, nes taip yra numatyta valdančiosios koalicijos sutartyje. Pats V. Pranckietis tokį spaudimą vadina šantažu ir asmeninėmis R. Karbauskio ambicijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.