Arvydas Lekavičius. Ministrui teks ieškoti skaičiuotuvo

Skaidruoliu besidėjusio susisiekimo ministro R.Masiulio vietą užėmęs J.Narkevičius atsargiai prasitarė: revoliucijų šioje srityje nebus, griežti reikalavimai išliks, kelius reikės tiesti sąžiningai ir skaidriai.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 7:53 AM

Pagirtinos idėjos, tik reikia išmanančių specialistų, kad jos būtų įkūnytos. O jų galima rasti kaimynystėje įsikūrusioje Žemės ūkio ministerijoje, kur viceministru neseniai tapo „socialdarbietis“ P.Narkevičius.

Mat neseniai garsiojoje „MG Baltic“ byloje liudijusiam P.Narkevičiui teko aiškintis dėl kelio Vilnius–Utena rekonstrukcijos. Nors inžinieriaus statybininko išsilavinimą turintis politikas Seime ir balsavo už remontą, jis pripažino, kad kaina perlenkta – 170 mln. eurų už 100 kilometrų. Net pradinukas apskaičiuotų kilometro kainą – 1,7 mln. eurų.

Toks koncesija grįstas rekonstrucijos projektas prieš keletą metų taip ir nebuvo palaimintas – neva tokia suma jau yra visiškas valstybės nukelnėjimas.

Tačiau pasižvalgykime į kitą Lietuvos pakraštį: „Via Baltica“ magistralės nuo Kauno iki Marijampolės kilometras kainavo dvigubai daugiau – 3,4 mln. eurų.

Gal pabrango darbai (nors kelininkai vargu ar sutiktų), tarkime, pats kelias platesnis ir sudėtingesnis. Bet kol darome išlygas, rekordai kyla toliau – už rekonstruojamos atkarpos nuo Marijampolės iki Lenkijos sienos kilometrą valstybė pasirengusi mokėti po 7,5 mln. eurų, o gal ir dar daugiau.

Kaip sakė kai kurie Seimo nariai, tokios sąnaudos jau pralenkia visas fantazijas. Užtat skaidru, sąžininga ir tvarkinga.

Taigi ministras J.Narkevičius turėtų pasitelkti skaičiuotuvą ir išsiaiškinti, ar Lietuvos automobilių kelių direkcija, kurios vadovus paskyrė R.Masiulis, iš tiesų neperlenkė lazdos į valstybei anaiptol nenaudingą pusę. Jei prireiks, gali kreiptis pagalbos ir į P.Narkevičių.

Gal jis vis dėlto sutiks pakonsultuoti trumpam atitrūkęs nuo žemės ūkio reikalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.