Prezidentas V. Sinkevičiui įteikė keistą dovaną: ministras neslėpė nuostabos

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su ekonomikos ir inovacijų ministru Virginijumi Sinkevičiumi bei pasveikino jį sėkmingai pristačius savo kandidatūrą į Europos Komisijos narius per Europos Parlamento surengtus klausymus. Prezidentas ministrą nustebino ir pralinksmino netikėta dovana.

 V.Sinkevičius ir G.Nausėda.<br> Feisbuko nuotr.
 V.Sinkevičius ir G.Nausėda.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 6:03 PM, atnaujinta Oct 7, 2019, 7:58 PM

„Šiandien Prezidentūroje apsilankė Virginijus Sinkevičius. Pasveikinau jį sėkmingai pasirodžius Europos Parlamento klausymuose. Ta proga padovanojau graibštą – būsimų darbų simbolį, padėsiantį apvalyti mūsų vandenis ir vystyti tvarią plėtrą.

Manau, Lietuva išsiskirs ne tik atsakingu portfeliu, bet ir jauniausiu eurokomisaru ES istorijoje. Savo ruožtu sieksiu aktyvaus bendradarbiavimo su visa Europos Komisija“, – savo feisbuko paskyroje nuotrauka ir tokiais žodžiais pasidalino prezidentas.

Pasak G.Nausėdos, geras pasirodymas Europos Parlamento klausymuose leidžia manyti, kad Lietuvos deleguotas kandidatas gaus reikšmingą portfelį Europos Komisijoje.

Šalies vadovas pabrėžia, kad tikisi aktyvaus ir sklandaus bendradarbiavimo su Europos Komisija, sprendžiant Lietuvai ir visai Europos Sąjungai aktualius klausimus.

Ursulos von der Leyen formuojamoje Europos Komisijoje V. Sinkevičiui yra numatyta atsakomybė už aplinką ir vandenynus.

Ketvirtadienį Europos Parlamente įvyko Lietuvos deleguojamo eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus klausymai. Po klausymų surengtame vertinimo posėdyje Lietuvos kandidatas buvo įvertintas teigiamai.

Kad V.Sinkevičius pradėtų eiti eurokomisaro pareigas, jam teks atlaikyti dar vieną išbandymą – Europos Parlamento balsavimą dėl kandidatų į komisarus.

Visų Europos parlamento frakcijų koordinatoriai, išskyrus euroskeptikų Tapatybės ir demokratijos grupės narius, pritaria Lietuvos į eurokomisarus deleguoto Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrai, teigia šaltiniai Europos Parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.