V. Pranckiečio ramybėje nepaliekantis R. Karbauskis: ginsime žmonių interesus

Antradienį prieš rytinį Seimo posėdį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis tikino, kad parlamento pirmininko Viktoro Pranckiečio klausimas tikrai nėra pamirštas. Tačiau kol kas negalėjo atsakyti, kam tiksliai galėtų atitekti atsilaisvinusi Seimo pirmininko kėdė.

R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.
R.Karbauskis.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 8, 2019, 10:35 AM, atnaujinta Oct 8, 2019, 11:34 AM

Tiesa, V.Pranckietis – ne vienintelis R.Karbauskio rūpestis, abejonių jam kelia ir opozicijos, kuri, pasak LVŽS pirmininko, sugeba tik juokauti, veikla.

Pats į Seimo pirmininko kėdę nesitaiko?

„Bus balsavimas. Aš manau, kad kitą savaitę, vėliausiai ketvirtadienį“, – taip paklaustas, ar Seime vyks balsavimas dėl pasitikėjimo V.Pranckiečiu, antradienį ryte sakė R.Karbauskis.

Vis tik įvardinti konkretaus kandidato į šią kėdę jis nenorėjo.

„Mes turime sutartį koalicinę su partneriais, kurioje parašyta, kad Seimo pirmininkas bus siūlomas socialdemokartų darbo partijos. Niekas nepasikeitė“, – tikino valstiečių lyderis.

Paklaustas, ar svarstytų galimybę užimti šį postą, kaip kad siūlo kai kurie opozicijos atstovai, R.Karbauskis buvo griežtas – tai opozicijos juokai.

„Manau, kad juokauti opozicijai – vienintelis dalykas, ką ji sugeba“, – sakė LVŽS pirmininkas.

Valdantieji valstiečiai prieš kelis mėnesius yra surinkę būtinus parlamentarų parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku, tačiau projekto iki šiol neregistravo dėl rizikos, kad neužteks balsų jį atstatydinti. Tam reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

V. Pranckietis praėjusią savaitę paragino valdančiuosius teikti balsavimui projektą dėl jo atstatydinimo, nes situacija eskaluojama per ilgai.

R. Karbauskis tuomet teigė, jog šią savaitę tam V. Pranckietis pasiūlė žinodamas, kad kelių valdančiosios koalicijos atstovų nebus dėl komandiruočių.

LVŽS pirmininkas tvirtino, jog balsavimas dėl parlamento vadovo bus skiriamas radus datą, kuomet visi valdančiosios koalicijos atstovai galės dalyvauti.

„Valstiečiai“ V. Pranckietį ragina trauktis, nes pagal liepą pasirašytą koalicijos sutartį Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

Sutartį pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei „Tvarka ir teisingumas“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats.

Mokesčių komentuoti nesiima – svarbiausia žmonės

Pirmadienį viešojoje erdvėje pasigirdo kalbos apie naujus mokesčius. Mokesčių klausimų komentuoti R.Karbauskis nesiėmė, tačiau, anot jo, jis tikrai gins Lietuvos žmonių interesus.

„Jokių projektų dar nematėme Seime, todėl man sunku labai komentuoti. Kada tie pasiūlymai pateks į Seimą, mes juos svarstysime. Bet kuriuo atveju priiminėsime sprendimus, kurie yra geriausi Lietuvos žmonėms.

Jei tai iš tikrųjų palies tam tikras kategorijas žmonių, kurie tų mokesčių negalėtų sumokėti dėl objektyvių priežasčių, tai yra problema, mes ieškosime sprendimo“, – komentavo R.Karbauskis.

Jis taip pat išsakė nuomonę apie loterijos bilietų pardavimo ribojimą, siūlantį riboti loterijos bilietų įsigijimą asmenims iki 16 metų.

„Azartiniai žaidimai, jie kelia didelę grėsmę ir nepilnamečių psichikai tai yra, be abejonės, labai pavojinga. Kuo vėliau žmonės su tuo susiduria, tuo mažiau pasekmių neigiamų. Toks mano požiūris“, – teigė LVŽS pirmininkas.

V.Sinkevičiaus postas pakibęs ore

Valstiečių lyderis negalėjo atsakyti, ar atsilaisvinęs Virginijaus Sinkevičiaus užimamas ekonomikos ir inovacijų ministro postas galėtų atitekti socialdarbiečiams. Pasak jo, šis „klausimas yra Vyriausybės ir premjero, ir prezidento klausimas“.

„Kada įvyks tai, kas turi įvykti, jau dabar tikime tuo, bus paskirtas Europos komisaru V.Sinkevičius, jei bus kreipimasis į koaliciją, mes savo nuomonę išsakysime. Yra sutartis, yra kiti dalykai, kurie numatyti.

Vėlgi reikia priminti, kad „Tvarka ir teisingumas“, kuriems buvo numatyta pozicija Vyriausybėje, frakcijos dabar neturi, manau, kad koalicija labai rimtai tai svarstys“, – akcentavo R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.