V. Pranckietis negailėjo karčių replikų R. Karbauskiui: „Niekaip neįgyvendina savo įnorio“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragino valdančiusoius šią savaitę balsuoti dėl jo atšaukimo. Ramūnas Karbauskis balsavimą žada kitą ketvirtadienį. Valstiečių partijos pirmininko teigimu, šią savaitę V.Pranckietis pasiūlė žinodamas, kad kelių valdančiosios koalicijos atstovų nebus dėl komandiruočių, todėl reikia skirti datą, kuomet visi atstovai galės dalyvauti.

 V.Pranckietis su R.Karbauskiu.<br> M.Patašiaus nuotr.
 V.Pranckietis su R.Karbauskiu.<br> M.Patašiaus nuotr.
 V.Pranckietis su R.Karbauskiu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 V.Pranckietis su R.Karbauskiu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Pranckietis Viktoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pranckietis Viktoras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pranckietis Viktoras.<br>T.Bauro nuotr.
Pranckietis Viktoras.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 9, 2019, 8:50 AM, atnaujinta Oct 9, 2019, 8:56 AM

„Vertinu kaip nepasiruošimą ir neturėjimą balsų. Tą puikiai supranta, suskaičiuoja ir tą kilnoja. Keturi mėnesiai tai tęsiasi ir niekaip neįgyvendina savo tokio įnorio.

Seniūnai visada pasirašo ant komandiruočių ir jie viską puikia žino ir tai vieša informacija, kas ir kur išvyksta. Šią savaitę skatinau, kad būtų balsuojama ir būtų baigta diskusija, nes kitą savaitę mes turime dikustuoti apie biudžetą

Reikėtų susikaupti rimtiems darbams, o ne nuolatiniam tam veiksmui, kuris niekaip neįvyksta“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ teigė Seimo pirmininkas V.Pranckietis.

Paklaustas, ar pakaks balsų, jog būtų neatšauktas, jis vylėsi, kad taip.

„Aš skaičiuoju, kad ir kitą savaitę balsų nepakaks iniciatoriams, tuomet gal dar nukelsime kitai savaitei ir dar vienai. Bet turėtų būti atsakyta visuomenei į klausimą – ar aš turiu pasitikėjimą, ar neturiu. Skatinu tai padaryti, kad pats žinočiau ir visuomenę įtikinčiau, kad tas pasitikėjimas yra.

Tų balsų pasitikėjimui norėčiau, kad pakaktų. Neskaičiuoju, bet skaičiavimai kitos pusės, kurie inicijuoja tą atšaukimo procedūrą – jie rodo, kad niekaip nesurenka tų balsų. Jei būtų surinkę, tai prieš metus laiko būtų tą balsavimą atlikę“, – teigė Seimo vadovas.

Praėjusią savaitę Dalia Grybauskaitė teigė, kad viskas, kas vyksta Seime atrodo atgrasiai, tegul jis pats apsisprendžia, kiek toje politinėje menkystėje dalyvauti.

„Manau, kad tai ne dalyvavimas menkystėje, o mano požiu, tai atsovavimas tos visuomenės dalies žmonių. Aš labai daug susirinkimų, susitikimų su žmonėmis turiu ir visi kalba tą patį, kad negalima lengvabūdiškai žiūrėti į tas pareigas ir lengvabūdiškai iš tų pareigų pasitraukti, reikalaujant, pabrėžiu, vienam asmeniui ar dviem asmenim.

Jei Seimas pasakys, kad pasiitiki manimi – aš būsiu, jei nepasitiki – aš nebūsiu“, – teigė V.Pranckietis.

Valdantieji nenorėjo išleisti į Armėniją ir buvo išsiųstas tik opozicijos balsais. V.Pranckietis mano, kad valdybos nariai suprato, jog vykdydami vieno žmogaus R.Karbauskio valią elgėsi neteisingai.

„Bando kaišioti jau dveji metai, tai nieko čia naujo. Ta darbas vyksta ir dažnai nelabai matomas<...>.

Neišmanėliai užsienio poltikoje galėtų nesistengti nieko veikti, kad nekenktų valstybės įvaizdžiui ir santykiams su kitomis valstybėmis.

Bandė neleisti. Manau, kad valsdybos nariai suprato, kad vykdydami vieno žmogaus, tai yra R.Karbauskio valią, nebuvo teisinga. Manau, kad ateityje spręsime ne ko nenori vienas žmogus, o ko reikia valstybei“, – sakė Seimo vadovas.

V.Pranckietis nesvarsto ėjimo į kitas partijas ar naujos partijos kūrimą. Teigė turintis valstiečių partijos ir net ne vieno skyriaus palaikymą. Ar liks partijoje ateityje, priklausys nuo ateities pasiūlymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.