Netikėtas R. Karbauskio manevras: ieškodamas paramos metėsi į kitą pusę

Paramos verčiant buvusį bendražygį Viktorą Pranckietį iš Seimo pirmininko posto desperatiškai ieškantis valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis nuo dešiniųjų metėsi prie kairiųjų. Šios savaitės pradžioje R.Karbauskis susitiko su socialdemokratų lyderiu Gintautu Palucku ir opozicijoje esančiai partijai pasiūlė jungtis prie valdančiosios daugumos.

Netikėtas R. Karbauskio manevras: ieškodamas paramos metėsi į kitą pusę.<br>Lrytas.lt koliažas
Netikėtas R. Karbauskio manevras: ieškodamas paramos metėsi į kitą pusę.<br>Lrytas.lt koliažas
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Valstiečių ir socialdemokratų, partijų, susitikimas, Ramūnas Karbauskis, Gintautas Paluckas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valstiečių ir socialdemokratų, partijų, susitikimas, Ramūnas Karbauskis, Gintautas Paluckas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 10, 2019, 1:56 PM, atnaujinta Oct 10, 2019, 7:26 PM

Šaltinių teigimu, valstiečių vedlys kairiesiems siūlė užimti Seimo vicepirmininko postą, taip pat – vadovauti Europos reikalų komitetui. Dabar šiam komitetui vadovauja Socialdemokratinės darbo partijos vadovas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

G.Paluckas ketvirtadienį portalui patvirtino, kad socialdemokratai sulaukė tokio pasiūlymo, bet trečiadienį vakare posėdžiavęs partijos prezidiumas jį atmetė. „Nesusigundėme. Tokių pozicijų pasiūlymas reikštų prisijungimą prie valdančiųjų“, – sakė opozicijos atstovas.

Anot G.Palucko, R.Karbauskio pateikto siūlymo svarstymas esą ilgai neužtruko.

„Nematome daug racionalių argumentų, kurie keičia mūsų santykius su valdančiaisiais, o siūlomos pozicijos irgi nėra labai prasmingos, jeigu nėra bendrų tikslų. Jeigu mes būtume norėję postų ir pozicijų mes tiesiog būtume likę pozicijoje, nes tų postų tuomet lietumi lijo“, – lrytas.lt dėstė G.Paluckas.

Tiesa, socialdemokratų vedlys pripažino, kad R.Karbauskis šįkart nebuvo tiesmukas ir nereikalavo už siūlomos postus remti V.Pranckiečio atstatydinimo, kuris planuojamas kitą savaitę.

„Tokio konkretaus ir tiesmuko pasakymo tikrai nebuvo, bet aš manau, kad jį nesunku perskaityti tarp eilučių: jei siūloma Seimo vicepirmininko ar komiteto vadovo pozicija, aišku, kad prieš tai turi įvykti kiti pokyčiai ir dabartinis komiteto vadovas G.Kirkilas turi tapti Seimo pirmininku“, – sakė G.Paluckas.

Apie R.Karbauskio naują manevrą sužinojęs Seimo pirmininkas V.Pranckietis jį ketvirtadienį pakomentavo lrytas.lt laidoje „Ne spaudai“.

Politikas teigė, kad desperatiškas valstiečių lyderio elgesys jo jau nestebina. V.Pranckietis mano, kad R.Karbauskio planai neišdegs.

„Tarsi pardavė ir G.Kirkilą. Turbūt taip irgi reikėtų suprasti.

Apie prekybą postais nereikėtų žmonėms kalbėti. Jiems nerūpi prekyba postais Seime. Apie tai, ką Seimas padaro gero, mes turbūt net negirdime. 

Prekyba postais – tai kažkoks piaras ir nuolatinis vaiksmas tam, kad nukreiptų dėmesį.

Jei kalbėtume apie mūsų valstietiškas programas, su kuriomis mes ėjome. Vadinosi „Penkios darnos“ – kur dabar bent viena ta darna Seime? Kalbėjome, kad įvaizdis Seime keisis, mes stengsimės. Dabar atrodo, kad pasistengėme dėl įvaizdžio, kuris taptų tikrai ne teigiamas.

Reikės palaukti, kad įsitikintume dar kartą – ar čia yra tiesos, ar dar kartą yra eilinis melas“, –laidoje „Ne spaudai“ komentavo V.Pranckietis.

Kiek anksčiau Seimo pirmininko postą, mainais už paramą verčiant V.Pranckietį, R.Karbauskis siūlė Liberalų sąjūdžio lyderei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, tačiau dešinieji atsisakė. Seimo opozicija R.Karbauskį ragina pačiam kandidatuoti į Seimo pirmininkus.

„Galvoju“, – neatmetė valstiečių lyderis, užsimojęs balsavimą dėl nepasitikėjimo V.Pranckiečiu surengti kitą ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.