R. Karbauskis opozicijos veiksmus pavadino spjūviu ir pažadėjo – jų laukia siurprizas

„Mūsų visų, Seimo narių, atžvilgiu, tai yra spjūvis“, – taip opozicijos dedamus parašus, kad dar šiandien įvyktų Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atšaukimo procedūra, kuriuos antradienio vakarą netikėtai atsiėmė patys valdantieji, įvertino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis pakomentavo V.Pranckiečio likimą ir opozicijos elgesį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis pakomentavo V.Pranckiečio likimą ir opozicijos elgesį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis ir Rima Baškienė.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis ir Rima Baškienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-10-15 17:36, atnaujinta 2019-10-15 17:52

Tam, kad Seime būtų galima rengti V.Pranckiečio atšaukimo procedūrą, reikia bent 29 parlamentarų parašų.

Demokratijos įžeidimas

„Tai yra demokratijos įžeidimas, nes Seimo dauguma ruošėsi ketvirtadienį priiminėti sprendimą, o opozicija savo balsais daro taip, kad dauguma to sprendimo negalėtų įgyvendinti.

Jie žino, kad netgi fiziškai kai kurie žmonės yra užsienyje ir grįžta tik šiandiem vakare“, – žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Jis tikino, kad net ir opozicijai sudėjus parašus, valdantieji turi kitą planą, kad balsavimas dėl V.Pranckiečio šiandien neįvyktų. 

„Aš dabar nepasakosiu, nes nereikia duoti pasiruošti opozicijai, bet be jokių abejonių (bandysime sutrukdyti balsavimui, – aut.past.). Jis šiandien neįvyks“, – rėžė R.Karbauskis.

„Jų (opozicijos, – aut.past.) laukia siurprizai“, – intriguojančiai apie 18 valandą prasidėsiantį neeilinį Seimo posėdį užsiminė valstiečių lyderis.

Jis paaiškino, kodėl valdantieji, patys antradienį rinkę balsus dėl V.Pranckiečio atstatydinimo procedūros, vakare galiausiai puolė juos atsiiminėti.

„Mes atsiėmėmė parašus dėl to, kad klausimas šiandien nebūtų svastomas, nes fiziškai nėra 71 nario. Jeigu šnekėtume, kas po to įvyko, tai įvyko tai, ko aš net keisčiausiose svajonėse negalėjau numatyti.

Konservatoriai paėmė ir pasirašė. Jie prisiėmė absoliučią atsakomybę. Nuo šios dienos tai galima teigti – Seimo pirmininkas atstovauja opozicijai. Įdomu, kiek ilgai opozicija šitą žaidimą žais“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Pasirašė, bet persigalvojo

Seimo pirmininko V.Pranckiečio likimas turėtų spręstis dar antradienio vakarą.

Seimo valdyba patenkino jo prašymą atkelti balsavimą dėl nepasitikėjimo iš ketvirtadienio ir dar šiandien rengti neeilinį Seimo posėdį, kuriame bus balsuojama, ar jis galės toliau eiti savo pareigas. Seimo posėdis prasidės 18 valandą.

Seimo pirmininko prašymas buvo reakcija į antradienį valdančiųjų surinktus parašus, siekiant atstatydinti V.Pranckietį.

Valdantiesiems antradienio vakarą suskubus raštinėje atsiiminėti parašus, kuriuos patys sudėjo ant pareiškimo dėl Seimo pirmininko V.Pranckiečio atšaukimo, opozicinių partijų nariai, pradėjo pasirašinėti V.Pranckiečio atšaukimo raštą vien dėl to, kad balsavimas įvyktų dar šiandien.

Parašus suskubta atsiimti valdantiesiems supratus, kad atstatydinimo balsavimas bus nepalankus jų norui pašalinti V.Pranckietį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.