R. Žemaitaitis sureagavo į V. Kamblevičiaus sprendimą: „Partija su A. Juozaičiu priešakyje – pats blogiausias sprendimas“

Antradienį parlamentaras Vytautas Kamblevičius oficialiai patvirtino, kad pasitraukė iš partijos „Tvarka ir teisingumas“. Tačiau politinės karjeros nutraukti jis tikrai neketina. Jo planuose – dalyvavimas naujos politinės partijos veikloje. 

Remigijus Žemaitaitis, Vytautas Kamblevičius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis, Vytautas Kamblevičius<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Vytautas Kamblevičius<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Vytautas Kamblevičius<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 10:29 AM, atnaujinta Oct 15, 2019, 11:27 AM

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis teigė, kad V.Kamblevičiaus sprendimas kurti naują partiją su Arvydu Juozaičiu priešakyje – pats blogiausias sprendimas.

Negali vienu metu būti dvejose partijose

„Jau pasitraukiau iš partijos“, – tokią informaciją antradienį ryte patvirtino V.Kamblevičius.

Tačiau jis akcentavo, kad tikrai neplanuoja baigti politinės karjeros: kaip ir pranešė anksčiau, parlamentaras planuoja prisijungti prie Arvydo Juozaičio politinio judėjimo – santalkos „Lietuva yra čia“. Šio judėjimo pagrindu planuojama kurti naują partiją, kurios nariai būtų sudaryti iš A.Juozaičio bendražygių ir kai kurių partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių.

„Pasitraukiau, nes kuriame naują partiją ir aš dvejose partijose negaliu būti. Kuriant naują partiją, negaliu būti šitoje partijoje“, – portalui lrytas.lt sakė politikas.

R.Žemaitaitis: partija su A.Juozaičiu priešakyje – pats blogiausias sprendimas

Remigijus Žemaitaitis teigė, kad V.Kamblevičius prarado partijos narių pasitikėjimą, todėl turėjo pasitraukti.

„Kada jis įkūrė frakciją, už nugaros partijai, neklausydamas partijos valdybos ir partijos vadovybės tam tikrų nurodymų, ar sprendimų, tada žmogus pradėjo džiazuoti“, – portalui lrytas.lt teigė R.Žemaitaitis.

Pasak jo, V.Kamblevičius pervažiavo per partijos skyrius ir pamatė, kad to palaikymo partijoje nėra. „Partija – tai organizmas ir struktūra, kurie supranta komandinį darbą.

Bandyti kurti naują politinę partiją su (Arvydu – red. pastaba) Juozaičiu priešakyje – tai tikriausiai pats blogiausias sprendimas, ką jis galėjo padaryti.

Ta agonija, kuri tęsėsi beveik pusantro mėnesio, bet šį sekmadienį, gal ir sutapimas, kad 13 dieną, baigėsi“, – sakė politikas.

R.Žemaitaitis pats teigė turintis partijos palaikymą. „Priešingu atveju, ji jau būtų išsivaikščiojusi ir skyriai jau būtų išsibėgioję. Reputaciją pakelti liko labai mažai laiko iki Seimo rinkimų“, – teigė jis ir aiškino, kad reikės daug jėgų tuos reitingus pakelti.

Tęsiasi partijos griūtis

Rugsėjo pradžioje subyrėjus „Tvarkos ir teisingumo“ partiją Seime reprezentavusiai „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“ frakcijai, buvo pradėta kalbėti, kad iš Lietuvos politinės padangės išnyks ir pati partija.

„Tvarkos ir teisingumo“ valdyba rugsėjį priėmė sprendimą kurti naują politinę partiją su nauju pirmininku. „Tvarkos ir teisingumo (Suvereni Lietuva)“ frakciją Seime pakeitusios naujos frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas V.Kamblevičius spalio pradžioje atskleidė, kad naujosios politinės jėgos lyderiu turėtų tapti A.Juozaitis.

Tačiau toks sprendimas nebuvo priimtinas dabartiniam „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkui Remigijui Žemaitaičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.