E. Gentvilas: nebeišvengiamas valstiečių frakcijos skilimas įvyks jau kitą savaitę

Seimo narys, liberalas Eugenijus Gentvilas sako, kad dėl valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio veiksmų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija gali skilti jau kitą savaitę.

Eugenijus Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Neeilinis seimo posėdis dėl Viktoro Pranckiečio atleidimo iš seimo pirmininko pareigų<br>V.Skaraičio nuotr.
Neeilinis seimo posėdis dėl Viktoro Pranckiečio atleidimo iš seimo pirmininko pareigų<br>V.Skaraičio nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>D.Umbraso nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Pranckietis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Pranckietis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 18, 2019, 10:06 AM

„Atrodo, Karbauskis veda situaciją iki tokios temperatūros, kad įvyks jo frakcijos skilimas kitą savaitę. Formalus, oficialus“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

Jo teigimu, dar anksčiau premjeras Saulius Skvernelis, kartu su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, planavo pasitraukti iš LVŽS frakcijos ir kurti naują.

„Tikrai detalių nežinau, bet suprantu tą situaciją šitaip: Skvernelis su Pranckiečiu ir dar dalimi valstiečių planavo išeiti iš frakcijos, sukurti kitą frakciją“, – kalbėjo E. Gentvilas, paaiškinęs, kad šią informaciją gavo iš pačių LVŽS frakcijos narių.

R. Karbauskis, praėjusią savaitę teigęs, jog pasitrauks iš LVŽS frakcijos seniūno pareigų, elgėsi apgalvotai, sako E. Gentvilas.

„Karbauskiui su visais napoleoniškais kompleksais, tai būtų baisus antausis – kad jį metė dalis frakcijos narių, formaliai suskilo. Tai Karbauskis pradėjo kurti situaciją, kad tai jis meta Skvernelį ir pradeda pjauti kėdės kojas. Pradeda apie tai kalbėti frakcijos viduje ir tada galės sakyti „ne, čia ne jis mane metė, čia mes nepatenkinti jo darbu“, – teigė E. Gentvilas, priminęs, jog panaši situacija buvo nutikusi su buvusiu susisiekimo ministru Roku Masiuliu.

Praėjusią savaitę R. Karbauskis planavo trauktis iš Seimo frakcijos seniūno pareigų ir dirbti Seimo vadovybėje, tačiau, žlugus V. Pranckiečio atstatydinimo procedūrai, pastarosios idėjos atsisakė, primena ELTA.

V. Pranckietis klaidingai įsivaizduoja, kad opozicija jį palaiko

Vilnius, spalio 18 d. (ELTA). Seimo narys, liberalas Eugenijus Gentvilas sako, kad susidariusi konfliktinė situacija parlamente yra paminanti teisinius principus ir pabrėžia, kad, nors Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir neatstovauja opozicijai, bet, pasak jo, valstiečių lyderiui Ramūnui Karbauskiui reikia vieną kartą pralaimėti.

„Į teisę kol kas niekas nežiūri, o eina ir pramušinėja sienas galva“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

Liberalo teigimu, V. Pranckietis klaidingai mano, kad opozicija jį labai palaiko.

„Pranckietis pradeda įsivaizduoti, kad jis yra tinkamas Seimo pirmininkas ir opozicijai labai patrauklus. Nieko panašaus. Reikėjo pasirinkti – arba mes, kaip opozicija, palaikome Karbauskį, dvarponį, kuris viską nori diktuoti ir diriguoti, arba nepalaikome Karbauskio, tačiau Karbauskio nepalaikymas esamoje situacijoje nereiškia Pranckiečio palaikymo, ką jis klaidingai įsivaizduoja“, – teigė E. Gentvilas.

R. Karbauskiui laikas suprasti, kad pralaimėjo, tvirtina Liberalų frakcijos narys.

„Karbauskiui laikas pralošti vieną kartą ir pralošti taip, kad negalėtų sakyti, kaip vis dar iki šiol sako „aš čia labai gerai patikrinau, aš čia laimėjau“. Turi būti akivaizdu, kad jis pralaimėjo, bent tokios mano vidinės intencijos“, – teigė E. Gentvilas.

Parlamentaras pridūrė, kad kartu su liberalų lydere Viktorija Čmilyte-Nielsen siūlo sausio 19 d. surengti pirmalaikius rinkimus, nes nemato, kad „šitas Seimas, su griuvinėjančia dauguma būtų pajėgus rezultatyviai dirbti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.