S. Skvernelis: J. Narkevičius turės pasiaiškinti dėl Lietuvos pašto valdybos

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, praėjusi ketvirtadienį netikėtai atleidęs Lietuvos pašto valdybą, turės pateikti aiškius tokio sprendimo argumentus, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2019, 1:43 PM, atnaujinta Nov 6, 2019, 2:27 PM

„Ministras turi aiškiai pateikti argumentus, kodėl daromi vieni ar kiti pokyčiai, taip pat griežtai laikytis įstatymų juos įgyvendinant. Kalbant apie Lietuvos paštą, ministrui grįžus iš atostogų su juo susitiksiu ir norėsiu išgirsti, kodėl padaryti vieni ar kiti sprendimai“, – BNS perduotame komentare nurodė S. Skvernelis.

Pasak jo, valstybinių įmonių valdybos turi būti nepriklausomos, tačiau joms keliami tikslai privalo būti pasiekti.

„Ir tai ne tik didesnis pelnas, bet ir prieinamesnės paslaugos, kuo mažesnė jų kaina Lietuvos žmonėms. Naujasis susisiekimo ministras iškėlė problemas, kurias mato savo kuruojamoje srityje. Jis atsakingas už tų problemų sprendimą“, – pabrėžė premjeras.

J. Narkevičius Lietuvos pašto valdybą atleido spalio 31 dieną. Ministerija nurodė, kad taip siekiama glaudesnio bendradarbiavimo ir didesnio Lietuvos pašto įsiklausymo į visuomenės poreikius bei valstybės interesus pertvarkant įmonę.

Savo sprendimo ministras tuomet BNS nekomentavo ir žada tai padaryti ketvirtadienį, grįžęs iš atostogų.

Lietuvos pašto valdyboje dirbo Susisiekimo ministerijos atstovė Janina Laskauskienė bei nepriklausomi nariai Nerijus Datkūnas (valdybos pirmininkas), Jūratė Stanišauskienė, Danielius Merkinas ir Gražvydas Jukna.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Dainiaus Kreivio iniciatyva ketvirtadienį šaukiamas neeilinis Ekonomikos komiteto posėdis, į kurį kviečiamas J. Narkevičius bei N. Datkūnas.

„Beprecedentis sprendimas be išsamių paaiškinimų atleisti puikius rezultatus rodžiusią Lietuvos pašto valdybą yra mažų mažiausiai įtartinas. Ministras galimai siekia užtikrinti jį delegavusios partijos interesus ir į įmonės valdybą prastumti Lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai artimus žmonės. Tai senas ir žinomas veikimo būdas, kai ministerijos valdomos įmonės paverčiamos partijų lesyklėlėmis“, – pranešime tvirtino D. Kreivys.

Jis taip pat kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą bei premjerą rašydamas įvertinti J. Narkevičiaus sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.