Rasa Karmazaitė. Kaip policijos eksvadas gerovę kūrėsi

Į Jungtinę Karalystę sutvarkyti „Brexit“ sukelto chaoso skubiai iš Lietuvos metamos specialios pajėgos. Ten siunčiamas L.Pernavas, per generalinio komisaro kadenciją užsiauginęs įspūdingus raumenis.

 R.Karmazaitė.
 R.Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 6:16 AM

Mat Skotland Jardui, ką tik aštventusiam 190-ąjį gimtadienį, suvaldyti „Brexit“ neramumus – per sunki užduotis.

Prieš savaitę pranešęs, kad pagaliau apsisprendė tęsti tarnybą ir greičiausiai pasirinks policijos atašė pareigas Jungtinėje Karalystėje, L.Pernavas parodė tikrą pasiaukojimo pavyzdį.

Juk kas gi kitas ryžtųsi vykti į Londoną tokiu metu gavęs vos 95 tūkst. eurų finansavimą per metus. L.Pernavas policijos atašė pareigybei Jugtinėje Karalystėje įsteigti ir išlaikyti prašė 173 tūkst. eurų. Londonas – ne koks jo gimtasis Didžiasalis. Vien kiek ten kainuoja sporto klubo abonementas, o dar pasirengimas kultūrizmo varžyboms, kalbų kursai.

Lietuvoje jo pomėgiai atsiėjo nebrangiai. L.Pernavas nė cento nemokėjo asmeniniam treneriui, nes šiam byrėjo tūkstančiai eurų iš policijos iždo. Brangaus kremo, kuriuo kultūristai blizgina raumenis prieš pozuodami scenoje, aukštas pareigūnas gavo už dyką.

Susiorganizuoti anglų kalbos kursus taip pat pavyko ne už savus. Tam pasitarnavo Karo akademija ir jos lektoriai. Ir nors L.Pernavas tikino, kad šie kalbos kursai su jo karjera Londone visiškai nesusiję, tuo sunku patikėti. Šiemet jis juos lankė net keturis mėnesius po šešias valandas ir tam aukojo daug darbo laiko.

Per generalinio komisaro kadenciją L.Pernavui pavyko ir nemažai pakeliauti. Pavyzdžiui, vien nuo 2015 iki 2017-ųjų rugsėjo jis vyko į 68 komandiruotes, iš jų 34 – užsienyje. 33 kelionėms išleista per 20 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų, o 35 – 16,2 tūkst. eurų ES, užsienio šalių bei mūsų policijos biudžeto lėšų.

Anglų kalbos kursai, kultūrizmo treniruotės, pozų tobulinimas pas trenerį svetainėje ant kilimėlio ir kelionės užimdavo tiek laiko, kad tiesioginėms pareigoms jo nedaug ir likdavo. Tad gal generalinio komisaro vieta nėra jau tokia reikalinga?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.