E. Gentvilas įgnybė G. Landsbergiui: nori būti šventesnis už popiežių

Seimo opozicijos stovykloje įsiplieskė keisti vaidai dėl paramos naujajam prezidentui Gitanui Nausėdai. Aiškindamiesi santykius politikai net išsitraukė „tiesometrą“.

 E. Gentvilas įgnybė G. Landsbergiui: nori būti šventesnis už popiežių.<br> lrytas.lt koliažas
 E. Gentvilas įgnybė G. Landsbergiui: nori būti šventesnis už popiežių.<br> lrytas.lt koliažas
Gintautas Paluckas, Gabrielius Landsbergis, Eugenijus Gentvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Gintautas Paluckas, Gabrielius Landsbergis, Eugenijus Gentvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Eeugenijus Gentvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Eeugenijus Gentvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 24, 2019, 2:35 PM, atnaujinta Nov 24, 2019, 2:40 PM

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis parlamentaras Eugenijus Gentvilas šią savaitę išplatino pranešimą, kuriame konservatorių vedlį Gabrielių Landsbergį apkaltino melu.

Anot E.Gentvilo, konservatorių lyderis melo esą griebėsi norėdamas atrodyti geriau. „Noras būti „šventesniu už popiežių“ – ydingas, nes iš esmės nepasiekiamas“, – ironizavo politikas.

Kivirčas tarp opozicijos atstovų įsiplieskė, kai interviu naujienų agentūrai G.Landsbergis pasigyrė apie konstruktyvius jo vadovaujamos partijos santykius su G.Nausėda.

„Konstruktyviai. Gali net susidaryti įspūdis, kad mes dažnu atveju tampame atrama prezidentui dėl įstatyminių iniciatyvų, kurios buvo teiktos Seime.

Pavyzdžiui, veto dėl strateginių įmonių sąrašo... prezidentas grąžino, nes tai neteisinga, ir aš pritariu prezidento nuomonei. Ir mūsų frakcija buvo vienintelė, kuri palaikė. Keli žmonės turėjo savo nuomonę, bet jie ją turi visą laiką. Tuo tarpu nė viena kita frakcija nepalaikė prezidento“, – paklaustas, kaip vertina savo santykius su naujuoju prezidentu, Eltai sakė G.Landsbergis.

Tačiau E.Gentvilas tvirtina galįs nesunkiai įrodyti, kad G.Landsbergis, kalbėdamas apie minimą balsavimą, sako netiesą. „Nesuprantama kodėl šiame technologijų amžiuje, kai neatsitraukęs nuo kompiuterio gali nesunkiai surasti ne tik garso ir vaizdo įrašus, bet ir stenogramas, kažkodėl vis tiek apsisprendžiama meluoti“, – stebisi Liberalų sąjūdžio atstovas.

Praėjusią savaitę Seimas atmetė prezidento siūlymą iš Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo išbraukti įmones „Problematika“ ir „Kelių priežiūra“.

Strateginių įmonių sąraše šios įmonės atsidūrė spalį. Taip siekta jas apsaugoti nuo galimo privatizavimo.

E.Gentvilas priminė, kad balsuojant dėl valdančiųjų siūlymo įrašyti šias įmones į sąrašą, konservatoriai balsavo skirtingai.

Seimo posėdžių protokolai rodo, kad valdančiųjų siūlymą tada palaikė penki konservatoriai, tiek pat jų buvo prieš, o vienuolika balsuojant susilaikė.

Tuo metu nė vienas Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys šios iniciatyvos nepalaikė. Liberalai taip pat rėmė prezidentą, kai jo vetuotas įstatymas sugrįžo į Seimą.

Už tai, kad prezidento veto būtų atmestas balsavo 81 Seimo narys, prieš buvo 25, susilaikė 6. Liberalai tada bemaž vieningai palaikė prezidento veto, tuo metu konservatoriai ir vėl nebuvo ypač vieningi: keturi opozicinės frakcijos nariai ir toliau rėmė valdančiųjų iniciatyvą, 14 konservatorių palaikė prezidentą, keturi – susilaikė.

Beje, beveik pusė didžiausios opozicinės frakcijos narių šiame balsavime iš viso nedalyvavo.

Todėl visiškai neseniai vykusio balsavimo Seime rezultatais pasidalinęs E.Gentvilas mano, kad G.Landsbergis melavo. „Liberalų „tiesometras“ rodo, kad kolega Gabrielius teigdamas, kad konservatoriai buvo vienintelė frakcija palaikiusi prezidento veto dėl strateginių įmonių sąrašo išplėtimo – melavo. Kodėl? Išvadas darykitės patys“, – išliko mįslingas liberalas, jau ne pirmą kartą viešai kritikuojantis G.Landsbergį.

Tai buvo jau antrasis Seimo atmestas prezidento veto. Seimas taip pat yra atmetęs G.Nausėdos veto dėl Miškų įstatymo pataisų, kuriomis buvo apriboti privačių miškų plotai iki 1,5 tūkst. hektarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?