Kauno pataisos namuose – masinis nepilnamečių apsinuodijimas: blogai pasijuto suvalgę kalėjimo maisto

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose – masinio sunegalavimo atvejis: pranešama apie 23 nuteistuosius, kurie galėjo apsinuodyti maistu.

 Kauno nepilnamečių pataisos namuose užfiksuotas apsinuodijimo protrūkis.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Kauno nepilnamečių pataisos namuose užfiksuotas apsinuodijimo protrūkis.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 5:34 PM, atnaujinta Nov 25, 2019, 5:55 PM

Paaugliai ir pilnametystės sulaukę jaunuoliai blogai pasijuto šeštadienio rytą, suvalgę kalėjimo maisto. Pagrindinis negalavimo simptomas – viduriavimas.

„Suvalgėme penktadienį mums tiekiamo maisto ir galimai nuo jo suviduriavome“ – pareiškė vaikinai, kurie skubiai kreipėsi pagalbos į šios įkalinimo įstaigos Sveikatos priežiūros skyrių. Jie valgė pieno produktus, plovą.

Maistą Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriui-pataisos namams tiekia bendrovė „Niklita“, figūravusi skandalo istorijoje su Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotoja Rasa Kazėniene, paviešinusia faktus apie nuolatinius įkalinimo įstaigų konkursų nugalėtojus ir jų ryšius.

6 sunegalvusieji  bausmę atlieka pataisos namuose, 17 yra uždaryti į tardymo izoliatorių. Dalis susirgusių jaunuolių jau yra pilnamečiai. 

Apie šį įvykį Kalėjimų departamentas visuomenei savaitgalį nepranešė, patvirtino apie tai tik pirmadienį, baigiantis darbo dienai.

„Nuteistiesiems buvo suteikta medicininė pagalba. Šiuo metu jie jaučiasi gerai, sunkesnių pasekmių nebuvo. Nė vieno nuteistojo neprireikė vežti į ligoninę.

Atvejis, kai vienu metu sunegaluoja tiek daug nuteistųjų – pirmas per mano darbo praktiką. Sudarysime komisiją, pakviesime paaiškinti situacijos ir „Niklitos“ atstovus“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo laikinasis Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų direktorius Vilmantas Dambrauskas.

V.Dambrauskas svarstė, kad kalintys paaugliai ir suaugusieji galėjo prastai pasijusti ne nuo valgio, o nuo nepilnai praskalauto indų ploviklio. Indus plauna patys nuteistieji.

Maistą nepilnamečių įkalinimo įstaigai tiekianti bendrovė „Niklita“ buvo padavusi į teismą šokiruojančius faktus apie konkursus paviešinusią R.Kazėnienę, bet bylą pralaimėjo, verslininkų ieškinys buvo atmestas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.