Oficialu: suaukota suma pasieks Alytuje dirbusius gaisrininkus

Praėjusią savaitę paaiškėjus, kad Alytaus miesto savivaldybė iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) jau kelias savaites negauna padangų perdirbimo įmonėje gaisrą gesinusių ugniagesių banko sąskaitų numerių, kad galėtų šiems pervesti žmonių suaukotus pinigus premijoms, ketvirtadienį ugniagesius pasiekė gera žinia.

Oficialu: suaukota suma pasieks Alytuje dirbusius gasirininkus.<br> Lrytas.lt montažas.
Oficialu: suaukota suma pasieks Alytuje dirbusius gasirininkus.<br> Lrytas.lt montažas.
Alytaus gaisravietė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alytaus gaisravietė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nerijus Cesiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Nerijus Cesiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Alytaus gaisravietė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alytaus gaisravietė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 12:59 PM

„Oficialu! Premijos patvirtintos, premijos bus!“, – tokia žinute ketvirtadienį pasidalijo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Norėjo didesnių sumų

„Reikalas paprastas, o kiek kelio nueiti reikėjo. Kosmosas. Iš departamento duomenis gavome paskutinę minutę. Ačiū!

Tikrai norėjau, kad sumos būtų kur kas didesnės. Nes visi žinom, kad tie drąsūs vyrai ir kelios drąsios moterys – jie nusipelnė daug daugiau.

Bet šituos pinigus – 174 570,56 eur – paaukojo žmonės. Patys sugalvojo. Kas kiek galėjo, tiek ir atidavė. Kas centus, kas tūkstančius. Žinau, kad tiems 325 gaisre juodai dirbusiems žmonėms – tai yra labai daug“, – socialinio tinklo Facebook paskyroje rašė N.Cesiulis.

Priežastis, kodėl užtruko gaisrininkų duomenų gavimas, Alytaus miesto meras aiškino paprastai: PAGD buvo nelinkęs dalintis privačiais ugniagesių duomenimis. Todėl suaukotų pinigų savivaldybė tiesiog negalėjo pervesti ugniagesiams.

Gaus po 590 eurų

Meras atviravo, kad gaisras „sveikatos nepridėjo“ nei vienam dalyvavusiam gesinimo darbuose. Tačiau džiaugėsi, kad finansinę padėką gaus visi 325 žmonės, prisidėję prie gesinimo darbų.

„Taigi 289 ugniagesiai (tarp jų 1 savanoris, per naktį ugniagesiais tapę ir su drageriais išmokę dirbti ekskavatorininkai bei mūsų nuostabai paskutinę minutę sąrašą papildę 7 departamento žmonės, kurie gaisravietėje kėlė dronus) – visi jie gaus po 590 eur. 30 UGM kursantų gaus po 100 eur. 6 UGM dėstytojai po 176,76. Iš viso 325 žmonės“, – teigė N.Cesiulis.

Primename, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilusį didelį gaisrą pavyko užgesinti po 10 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.