Tarp kandidatų į ekonomikos ir inovacijų ministrus – ir Algirdas Butkevičius

Ekspremjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūra užimti ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdę yra svarstoma, sako prezidento patarėjas Povilas Mačiulis. Tačiau, akcentuoja jis, tai nėra vienintelis pretendentas perimti ministrų kabineto portfelį, likusį laisvą valstiečiui Virginijui Sinkevičiui tapus Europos Komisijos nariu. 

 Algirdas Butkevičius sako, kad, jeigu premjeras Saulius Skvernelis pasiūlytų jam eiti ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, jis svarstytų imtis šios atsakomybės. <br> D.Umbraso nuotr.
 Algirdas Butkevičius sako, kad, jeigu premjeras Saulius Skvernelis pasiūlytų jam eiti ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, jis svarstytų imtis šios atsakomybės. <br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 9:38 AM, atnaujinta Nov 28, 2019, 9:40 AM

„Kandidatūrų tikrai yra ir daugiau, Algirdo Butkevičiaus kandidatūra tikrai yra jau po truputėlį diskutuojama“, – LRT radijui teigė P. Mačiulis. 

Patarėjas taip pat pabrėžė, kad prezidentas Gitanas Nausėda naujajam ministrui kels labai aiškius reikalavimus. 

„Prezidentas laikosi pozicijos, kad būsimasis ministras turėtų būti ne naujokas, kad jis turėtų būti iš sistemos vidaus, kad išmanytų ekonomikos ir inovacijų failą – kitaip tariant, kad ateitų žmogus, kuriam nereikėtų visko mokytis iš pradžių, nes kadencija (Seimo. – ELTA) sparčiai artėja į pabaigą“, – pridūrė P. Mačiulis. 

Buvęs premjeras, Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ narys Algirdas Butkevičius sako, kad, jeigu premjeras Saulius Skvernelis pasiūlytų jam eiti ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, jis svarstytų imtis šios atsakomybės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.