Teismas atmetė buvusio Lazdynų ligoninės vadovo skundą dėl atleidimo

Vilniaus apylinkės teismas ketvirtadienį atmetė buvusio vadinamosios Lazdynų ligoninės vadovo Algimanto Pamernecko skundą dėl atleidimo.  

A.Pamerneckas  prašė jį grąžinti į pareigas.<br> V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
A.Pamerneckas  prašė jį grąžinti į pareigas.<br> V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 12:53 PM

A. Pamerneckas kreipėsi į teismą su ieškiniu Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) ir Respublikinei Vilniaus universiteto ligoninei, prašydamas panaikinti ministro Aurelijaus Verygos sprendimą dėl jo atleidimo ir kitų sprendimų dėl konkurso ligoninės vadovo pareigoms užimti.  

Buvęs ligoninės vadovas prašė jį grąžinti į pareigas, iš gydymo įstaigos priteisiant vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką ir iš SAM priteisiant 35 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą bei bylinėjimosi išlaidas.  

„Pripažinus, kad ieškovas iš darbo atleistas teisėtai ir pagrįstai, nėra teisinio pagrindo konstatuoti neteisėtų SAM veiksmų – nėra vienos iš būtinųjų sąlygų atsakomybei kilti. Ieškovas neįrodė neturtinės žalos fakto, tai yra, kad jis patyrė tokių neigiamų išgyvenimų, kurie buvo tokie stiprūs, intensyvūs, jog būtų pagrindas neturtinės žalos faktui konstatuoti“, – rašoma teismo sprendime.  

„Taip pat atmetami išvestiniai ieškovo reikalavimai nutraukti darbo sutartį, sudarytą tarp ligoninės ir Jelenos Kutkauskienės“, – teigiama teismo sprendime.  

Nuo šių metų liepos Respublikinei Vilniaus universiteto ligoninei vadovauja pernai direktoriaus konkursą laimėjusi Jelena Kutkauskienė. 

A. Veryga iš pradžių balandžio pabaigoje nusprendė neskirti J. Kutkauskienės, atkrito ir antrosios vietos laimėtojo, dabartinio vadovo A. Pamernecko kandidatūra. 

Sprendimą A. Veryga priėmė įvertinęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvadas dėl J. Kutkauskienės bei A. Pamernecko supainiotų viešųjų ir privačių interesų.  

Tačiau vėliau su J. Kutkauskiene sudaryta taikos sutartis, ją patvirtino teismas.  

Antroje vietoje likęs A. Pamerneckas kreipėsi į teismą teigdamas, kad konkurso atranka buvo neskaidri, todėl jo rezultatai – neteisėti. Teismas atmetė ir šį skundą. 

Autorius: Jonas Kisielius 

redakcija@bns.lt, +370 5 205 85 32, Lietuvos naujienų skyrius

VSI/28.11.2019 12:28

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.