Dalis Vilniaus gyventojų liko be elektros: paaiškino priežastį

Sekmadienio popietę dalis Vilniaus gyventojų liko be elektros. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) gedimų žemėlapyje matoma, kad su gedimu susidūrė dalis Naujamiesčio, Antakalnio, Pavilnio ir Užupio gyventojų.

Dalis sostinės gyventojų sekmadienį liko be elektros.<br>Ekrano nuotr.
Dalis sostinės gyventojų sekmadienį liko be elektros.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-01 15:09, atnaujinta 2019-12-01 17:49

Pirmieji elektros atjungimai užfiksuoti 12 val. 32 min.

„Apie 13-14 val. ESO užfiksavo vieną po kito sekusių 10 kV elektros kabelio gedimų viename ruože, kurie lėmė, kad Vilniaus Užupio, Antakalnio, Belmonto dalyse esantys virš 2 tūkst. ESO klientų liko be elektros.

Į gedimų šalinimą operatyviai išvyko ne tik ESO, bet ir rangovų specialistų brigados.

Kol buvo nustatinėjamos gedimų priežastys, klientams elektros tiekimas pamažu buvo atkuriamas pasitelkiant elektros generatorių.

Apie 16 val. 45 min. visiems ESO klientams, kuriems buvo nutrūkęs elektros tiekimas Vilniuje, jis buvo atkurtas pasitelkus elektros generatorių, o ESO inžinieriai toliau dirba šalindami elektros kabelio gedimus.

Dedamos visos pastangos ir pasitelktos papildomos pajėgos, kad dar šiandien ESO klientams būtų užtikrintas nepertraukiamas elektros skirstymas.

ESO apgailestauja dėl susiklosčiusių aplinkybių ir atsiprašo klientų dėl galimai patirtų nepatogumų“, – rašoma ESO Ryšių su visuomene projektų vadovo Tomo Kavaliausko atsiųstame komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.