Prokurorų vaizduotė – nepralenkiama

„Vien laki pareiškėjos fantazija negali būti pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą“, – taip Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras A.Bužavas paaiškino jonaviškei, užsispyrusiai, kad būtų išnarpliota, dėl ko jos namų kieme nugaišo katė.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-04 13:09

Dėl šios frazės prokuroras buvo priverstas aiškintis autoritetingai komisijai, kuriai vadovavo Generalinės prokuratūros departamento vadovas M.Jovaiša, nurodęs A.Bužavui ateityje vengti vaizdingų posakių.

Bet ar tik nėra čia dvejopų standartų? Juk kai kurių prokurorų, policininkų ar STT agentų nutarimai kartais trykšte trykšta tokia lakia fantazija, kokios net fantastiniame romane nerastum.

Antai to paties M.Jovaišos pavaduotojas R.Valentukevičius lengva ranka pasirašė teikimą teismui klausytis pokalbių uostamiesčio advokato A.Surblio kontoroje, nurodydamas, kad ten teisininkas prekiauja narkotikais. Nežinia ko apsiuostęs prokuroras tai įžvelgė, bet surašyta buvo taip įtikinamai, kad Šiaulių apygardos teismo teisėjas, net pažeisdamas įstatymus, žaibiškai leido įrengti klausymosi aparatūrą.

O sostinės prokuroras G.Tarasevičius nupyškino apsisapnavusio STT pareigūno pažymą, kad iš vienos bendrovės buvo reikalaujama kyšio už teisę projektuoti planuojamą statyti dumblo valymo gamyklą. Jeigu prokuroras nebūtų pasivarginęs „paguglinti“, būtų sužinojęs, kad ta gamykla jau seniai pastatyta.

Todėl tyrimą dėl nugaišusios katės atsisakęs pradėti kaunietis prokuroras, nepaisant dvejopų standartų, gal ir buvo teisus.

Kita vertus, A.Bužavas greičiausiai praleido progą padaryti stulbinamą karjerą. Juk kadaise jo kolega iš Naujosios Akmenės D.Valys net generaliniu prokuroru tapo, kai apkaltinęs katinėlio išprievartavimu į belangę įkišo Portugalijos pilietį, o apie šį siaubingą nusikaltimą informavo net Portugalijos ambasadą.

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas po devynių dienų, nes kaltinamasis neigė esąs zoofilas. Užtat stropųjį kačių teisių gynėją tuomet įsidėmėjo šalies valdovė D.Grybauskaitė ir paaukštino iki generalinio prokuroro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.