Vytautas V. Landsbergis pasidalino šmaikščia žinute apie mamą: ji pabėgo iš ligoninės dėl kilnaus tikslo

Antradienio rytą rašytojas Vytautas V.Landsbergis socialiniame tinkle feisbuke pasidalijo žinute apie savo mamos sveikatos būklę. Kaip jis skelbė, Gražina Ručytė-Landsbergienė pabėgo iš ligoninės. 

 Vytautas V. Landsbergis pasidalino šmaikščia žinute apie mamą: ji pabėgo iš ligoninės dėl kilnaus tikslo.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Vytautas V. Landsbergis pasidalino šmaikščia žinute apie mamą: ji pabėgo iš ligoninės dėl kilnaus tikslo.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2019, 11:51 AM, atnaujinta Dec 10, 2019, 11:55 AM

„Vakar mama pabėgo iš ligoninės, paspruko iš intensyvios priežiūros. Išsikvietė taksi ir nuvažiavo į Mažvydo biblioteką, kur vyko jos ir Agnės Marcinkevičiūtės sukurto dokumentinio filmo premjera.

Bandėm sustabdyt, siūlėm žiūrėk sveikatos, bet mama yra mama, ji turi savo eigą.

Šiaip nenustoju žavėtis ja, ir galvoju, kad mama kilstelėjo „Žemaitės kartelę“ – jei Žemaitė rašytoja tapo būdama šešiasdešimties, tai mama sulaukus aštuoniasdešimties nutarė išmėginti jėgas kino režisūroje ir sukūrė šešis unikalius archyvinius dokumentinius filmus iš senų sąjūdinių VHS'ų, gulėjusių tėvuko lentynose. Kad niekam kitam neprireikė, tai paėmė pati su Agne ir padarė seriją filmų apie Atgimimo laikus.

Va – tokią mamą man sekasi turėt.

Vygaudo Juozaičio nuotraukose: Gruodžio 9 d. Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centras pakvietė žiūrovus į režisierės Agnės Marcinkevičiūtės filmo apie prof. Vytautą Landsbergį „Pirmininko diplomatija. Atkurtos Lietuvos kelias“ premjerą, o kartu buvo pristatyta ir prof. Vytauto Landsbergio knyga „Lietuvos taika Šveicarijoje“, – rašė rašytojas Vytautas V.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.