„MG Baltic“ laimėjo bylą prieš V. Baką apeliacinės instancijos teisme

Vilniaus apygardos teismas antradienį nusprendė, kad žemesnės instancijos teismas šių metų pradžioje pagrįstai pripažino parlamentarą Vytautą Baką padarius žalą koncerno „MG Baltic“ reputacijai, kai šis lygino įmonių grupę su organizuota nusikalstama grupe ir kalbėjo apie koncerno žalą valstybei.

V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
V.Bakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 10:04 AM

„(...) pirmosios instancijos teismas teisingai nustatė visas reikšmingas šiai bylai faktines aplinkybes, teisingai aiškino ir taikė ginčo santykį reglamentuojančias teisės normas, todėl priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą“, – teigiama Vilniaus apygardos teismo nutartyje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas šiemet sausį pripažino, kad V. Bako teiginiai apie „MG Baltic“ neatitiko tikrovės ir pažeidė „MG Baltic“ dalykinę reputaciją.

Anot aukštesnės instancijos teismo, nors V. Bako pernai išsakyti teiginiai laikomi nuomone, politikas turėjo juos pagrįsti.

„Tarptautinėje ir nacionalinėje praktikoje asmens garbė ir orumas ginami ne tik nuo žeminančių tikrovės neatitinkančių žinių skleidimo, bet ir nuo nesąžiningos, neturinčios objektyvaus faktinio pagrindo kritikos, nuomonės ar vertinimo“, – rašoma nutartyje.

„Taigi, visuomenei pateikiama informacija apie tam tikrus įvykius turi būti teisinga, pagrįsta faktais“, – teigiama teismo sprendime.

Koncernas skundė teismui Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko teiginius, kad „MG Baltic“ veikla atitinka organizuotos nusikalstamos grupės požymius ir jis padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą.

V. Bakas taip pat bandė įtikinti teismą, kad atsakomybė už teiginius jam negali būti taikoma, nes Seimo nario imunitetas apsaugo jį nuo persekiojimo už pareigų vykdymą.

Tačiau teismas pabrėžė, kad ginčytas mintis V. Bakas pasakė duodamas interviu žiniasklaidai, o ne vykdydamas tiesiogines pareigas Seime.

„MG Baltic“ taip pat siekė iš V. Bako atlyginti 20 tūkst. eurų neturtinės žalos, tačiau koncernui priteistos tik beveik 1,5 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidos.

V. Bakas prieš kelerius metus vadovavo parlamentiniam tyrimui, kuris paskelbė, kad „MG Baltic“ veikla kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Koncernas tyrimą pavadino politiniu farsu.

„MG Baltic“ šiuo metu taip pat bylinėjasi su valstybe dėl žvalgybos duomenų paskleidimo.

Vilniaus apygardos teismas šiuo metu nagrinėja politinės korupcijos bylą, kur įtarimai pateikti keliems politikams, buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui ir pačiam koncernui.

Pareigūnai įtaria, kad R. Kurlianskis kyšius politikams davė mainais už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Kaltinamieji įtarimų nepripažįsta ir sako, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.