Kalėdų Druskininkuose – kiekvienam po šventę

Tokių švenčių Druskininkai ir kurorto svečiai iki šiol dar nebuvo regėję. Šventinis maratonas, prasidėjęs lapkričio 30 –ąją, užtruks net 42 dienas, 216 valandų. Čia turės ką veikti ir maži, ir dideli, ir jauni, ir senjorai. Todėl būtų tiesiog nepadoru šventiniu laikotarpiu neatvykti į Druskininkus.

Daugiau nuotraukų (30)

Lrytas.lt

2019-12-13 08:28

Naujai sušvito Eglučių alėja

Šiemet,kaip visada, Druskininkai stebina šventiniu gatvių ir miesto erdvių papuošimu ir spalvingomis iliuminacijomis. Papuoštas visas miestas: įrengtos šviesos instaliacijos, spindi medžiai, groja fėjos, žvilgsnius traukia magiškos burtininkės, šokėjų iš pasakos pora. Visų dėmesį kausto įspūdinga instaliacija – kurorto simbolis – trys karūnuotos pušys sankryžoje prie Druskonio ežero. Visa tai -puiki įžanga įsitraukiant į šventinių renginių šurmulį Druskininkuose.

Šiemet naujomis spalvomis ir nežabota fantazija sužibo tradicinė Kalėdinių eglučių alėja, kurioje savo sukurtas eglutes pristato per 50 kurorto įstaigų ir organzacijų. Pasivaikščoti šia alėja ir pasigrožėti druskininkiečių fantazija ir kūrybingumu – tikras malonumas.

Žinoma, svarbiausias Druskininkų švenčių akcentas – stebuklinga kurorto eglė, kurios viršūnėje įmontuota lazerių sistema suteikia žaliaskarei spalvingos skraistės efektą.

Eglutės įžiebimas – svarbi, bet ne vienintelė Druskininkų švenčių dalis. Aktyvus ir įdomus gyvenimas aplink eglutę verda nuo ryto iki vakaro, nuo lapkričio iki sausio, nes šalia eglės įsikūrė Kalėdinis miestelis.

Kupoluose – pramogos ir edukacijos

Šešių šviečiančių kupolų miestelyje įsikūrė Kalėdų Senelio rezidencija, Kalėdų foto ateljė, Laisvalaikio ir užsiėmimų namelis, Amatų centro „Menų kalvė“ buveinė. Taip pat vienas jaukus namelis, kuriame tvyro tradicinių Kalėdų skanėstų ir gėrimų kvapas.

Kalėdų miestelyje nuolat verda gyvenimas. Darbo dienomis miestelis veikia vakarais, o savaitgaliais – nuo ryto iki vėlyvo vakaro.

Štai, Kalėdų Senelio rezidencijoje galim parašyti laišką Kalėdų Seneliui, pasimokyti kaligrafinio rašymo, padedant tautodailininkams, pasigaminti žaislų, pažiūrėti animacinių filmų ir žinoma, susitikti su tikru Kalėdų seneliu.

Amatų centro „Menų kalvė“ namelyje nuolat vyksta edukacinės programos ir vaikams, ir suaugusiems. Čia profesionalūs dailininkai išmokins pasigaminti kalėdinius pakabučius, medžiaginius žaislus, parodys, kaip reikia kurti kalėdinius akcentus ir dar daug įdomių dalykų.

Laisvalaikio ir užsiėmimų namelyje – gausybė užsiėmimų pačių įvairiausių pomėgių žmonėms – nuo muzikinės karaokės iki pasakų sekimo, nuo netradicinių mankštų iki atvirukų gamybos, nuo įdomių viktorinų iki jogos.

Šiame namelyje – išskirtinė galimybė išbandyti naują piešimo būdą. Druskininkų meno mokykla pristato unikalų įrenginį, kurio pagalba galima piešti ant smėlio ir sukurti originalius kūrinius. Tai ne tik kūryba, bet ir terapija. Išbandyti šį metodą nori ir vaikai, ir tėvai, ir seneliai..

Savaitgaliais Pramogų aikštėje vyksta šventinių patiekalų gamybos pamokos ir degustacijos. Ateinantį šeštadienį į Pramogų aikštę visi bus kviečiami pasimokyti gaminti kučiukus ir dekoruoti meduolius.

Pamatys pasaką ant istorinio pastato

Priešpaskutinę šių metų dieną druskininkiečių ir kurorto svečių laukia išskirtinis reginys. Jauni kūrėjai iš sostinės pakvies pasigrožėti 3D pasaka, kuri šviesos projekcijų pagalba bus sekama ant istorinio Druskininkų savivaldybės pastato sienų. Pasaka stebėtojams bus transliuojama tris kartus – gruodžio 30 d. tarp 17:00 ir 18:40 val.

Simboliškai yra tai, jog gyvybę ir veiksmą visiems Kalėdinio miestelio nameliams suteikia ne iš kitų miestų pakviesti pramogų ir verslo atstovai, bet druskininkiečiai – savivaldybės įstaigų pedagogai, dailininkai, kultūrinio darbo specialistai, tautodailininkai, Sporto centro, Visuomenės sveikatos biuro, Meno mokyklos dėstytojai ir kiti druskininkiečiai, panorę prisidėti prie tikros šventės sukūrimo Druskininkams ir kurorto svečiams.

Kalėdiniu laikotarpiu Druskininkai nepamirš ir dalijimosi džiaugsmo. Gruodžio 21, 28 ir sausio 4 d. šeštadieniais 15 val. pramogų aikštėje vyks įvairios labdaringos akcijos – nuo senio besmegenio skulptūros iš keksiukų iki Kalėdų eglutės, pagamintos iš skruzdėlyno. Akcijos metu surinktos lėšos bus skirtos Druskininkų savivaldybėje veikiantiems vaikų dienos centrams.

Prieš važiuodami į šventinius Druskininkus, nepamirškite pasidomėti, kokia yra Jūsų viešnagės dienomis numatyta Kalėdų miestelio darbotvarkė. Kada, ką ir kurioje vietoje galėsite pamatyti, ką aplankyti.

Visą Druskininkų švenčių programą galite rasti adresu: https://www.druskininkukulturoscentras.lt, o apie tas, kas Druskininkų Kalėdų miestelyje vyks artimiausiomis dienomis ar valandomis, galite sužinoti Druskininkų kultūros centro FB paskyroje. https://www.facebook.com/RENGINIAI-DRUSKININKUOSE-Kas-Kur-Kada-213262898689836/

Gruodžio 13- 15 d. renginiai Druskininkų Kalėdų miestelyje

Penktadienis

Savaitgaliui prasidėjus, Druskininkai kviečia pasiruošti Kalėdoms! Šventiniuose kupoluose vyks įvairiausios edukacijos, skirtos mažiems ir dideliems. Kalėdų senelio rezidencija 17 val. pakvies advento karpiniams, laisvalaikio ir užsiėmimų namelyje 19 val. bus galima išgirsti pasaką, kaip Pepės švenčia Kalėdas, o amatų centro namelyje nuo 13 val. galėsite išmokti pasisiųti medžiaginį žaisliuką!

Šeštadienis

Šeštadienį kalėdinis Druskininkų miestelis stebins renginių ir veiklų gausa: Galėsite išmokti gražiai užrašyti kalėdinį sveikinimą, išmoksite gaminti kūčiukus, dekoruoti meduolius. Mažų ir didelių lauks Kalėdų senelis, o nuo 18 val. – koncertas.

Sekmadienis

Kviečiame Druskininkų gyventojus ir svečius dalį sekmadienio praleisti kalėdiniame miestelyje ir pajausti artėjančių švenčių dvasią. Nepraleiskite progos susitikti su Kalėdų seneliu, jaukiai žiūrėti Tarptautinio festivalio „Tindirindis“ animacinius filmus ir patys pasigaminti kalėdinius įpakavimus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.