Teismas atmetė Sausio 13-osios byloje nuteisto J. Melio skundą

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį atmetė Sausio 13-osios byloje nuteisto Jurijaus Melio skundą dėl jo perkėlimo į zoną, kurioje bausmę atlieka buvę valstybės tarnautojai.

Teismas nusprendė, kad Jurijus Melis nepateikė jokių įrodymų, kad jis buvo Lietuvos valstybės tarnautojas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teismas nusprendė, kad Jurijus Melis nepateikė jokių įrodymų, kad jis buvo Lietuvos valstybės tarnautojas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-13 15:43

Teismas pranešė, kad J.Melis kreipėsi prašydamas panaikinti Vilniaus pataisos namų ir Kalėjimų departamento sprendimus netenkinti prašymo perkelti jį į lokalinę zoną, kurioje bausmę atlieka buvę valstybės tarnautojai.

Pasak J.Melio, jis yra buvęs kariškis, užsienietis, buvęs valstybinės mokesčių inspekcijos tarnautojas, tad perkėlus iš Vilniaus pataisos namų bendros zonos į lokalinę zoną būtų išvengta pavojaus jo gyvybei ir sveikatai.

„Teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi šią administracinę bylą, priėjo prie išvados, kad nėra teisinio pagrindo panaikinti skundžiamus Vilniaus pataisos namų ir Kalėjimų departamento sprendimus, šie sprendimai yra teisėti ir pagrįsti, priimti išnagrinėjus reikšmingas faktines aplinkybes“, – rašoma teismo išplatintame pranešime.

Teismas nusprendė, kad J.Melis nepateikė jokių įrodymų, kad jis buvo Lietuvos valstybės tarnautojas, todėl jo skundą nagrinėjusios institucijos teisėtai konstatavo, jog jis nelaikytinas valstybės tarnautoju.

„Teismas pažymi, kad pareiškėjas savo skundo teiginių dėl pavojaus gyvybei ir sveikatai nekonkretizavo nei prašyme dėl perkėlimo, nei skunde teismui, todėl teismas juos laiko neišsamiais, nekonkrečiais ir hipotetiniais“, – rašoma teismo pranešime.

Rusijos pilietis Lietuvoje sulaikytas 2014 metų kovo mėnesį.

Jis pripažįsta, kad 1991 metų sausį buvo viename iš tankų sovietams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą.

Jo teigimu, pagal pulko vado įsakymą iš tanko buvo iššauti trys tušti šūviai.

Jam šiais metais teismas skyrė septynerių laisvės atėmimo bausmė.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.