Maniežo prieigas pavertė purvyne

Karoliniškėse iškilus dengtai futbolo arenai iš karto atsirado problema – nėra kur statyti automobilių. Tik priremti prie sienos statinio šeimininkai pažadėjo kitąmet papildomai įrengti aikštelių.

Naują futbolo maniežą Karoliniškėse pastatė, tačiau kur statyti automobilius – nepagalvojo. Jiems šalia maniežo skirta tiktai trisdešimties vietų aikštelė.<br>„Vilnius.wtf“ nuot.
Naują futbolo maniežą Karoliniškėse pastatė, tačiau kur statyti automobilius – nepagalvojo. Jiems šalia maniežo skirta tiktai trisdešimties vietų aikštelė.<br>„Vilnius.wtf“ nuot.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2019, 1:49 PM

Istorinė diena, kai Baltijos futbolo akademijos arenoje D.Gerbutavičiaus gatvėje neseniai buvo surengtos pirmosios vaikų rungtynės, vietos gyventojams greitai apkarto.

Mat rungtynėms pasibaigus ir automobiliams išvažiavus aplink pripučiamąjį futbolo maniežą liko purvynė.

D.Gerbutavičiaus gatvės gyventojai ėmė šauktis savivaldybės pagalbos, kad Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai per renginius manieže atvykę pradėtų skirti baudas už netinkamą automobilių statymą.

Gali įrengti savo lėšomis

Baltijos futbolo akademijos direktorius Ivanas Švabovičius pripažino, kad per renginius trūksta vietų automobiliams ir dėl to jau girdėjęs pelnytų vietos gyventojų priekaištų.

Jo nuomone, akademija nėra kalta dėl vietų trūkumo, nes sklypas aplink maniežą – valstybinė žemė.

Tačiau futbolininkus rengianti akademija pažadėjo savo lėšomis įrengti daugiau aikštelių. Mat suprato, kad savivaldybė šio darbo greitai neatliks.

Šiuo metu aikštelėje prie arenos telpa apie pusšimtį automobilių. I.Švabovičiaus nuomone, praplėtus aikštelę automobilių vietų skaičių galima padidinti iki šimto.

Apie tai Baltijos futbolo akademijos atstovai jau kalbėjosi su savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Adomu Bužinsku ir sulaukė jo pritarimo.

Kalbėsis ir su pedagogais

Per žiemą I.Švabovičius žadėjo sutvarkyti reikiamus dokumentus, kad kitąmet prasidėtų aikštelės praplėtimo darbai.

Šalia dengto futbolo maniežo yra „Ryto“ progimnazija. Baltijos futbolo akademija siūlys praplėsti ir prie jos esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

„Pas mus renginiai vyksta tada, kai aikštelė prie mokyklos jau būna ištuštėjusi – po darbo valandų arba savaitgaliais. Jeigu pavyktų susitarti, vietų tikrai užtektų“, – kalbėjo akademijos vadovas.

Panašus pripučiamasis maniežas įrengtas ir Pilaitėje. Prie jo aikštelėje automobiliams taip pat skirta apie trisdešimt vietų. „Kai prasidės varžybos, ten taip pat pasipils skundai“, – prognozavo I.Švabovičius.

Rytais kvies moksleivius

Dengtas futbolo maniežas prie „Ryto“ progimnazijos atidarytas lapkritį. Jis veiks visus metus, bus šildomas dujomis.

Įrengti tokį maniežą prireikė penkerių metų. Akademija žemės sklypą iš savivaldybės išsinuomojo dvidešimčiai metų, įsipareigojusi šalia progimnazijos įrengti sporto aikštyną, kuris bus skirtas moksleiviams.

Tiesa, progimnazijos moksleiviai galės rytais sportuoti ir manieže, o po pietų jame vyks Baltijos futbolo akademijos treniruotės. Vakarais maniežas bus nuomojamas.

Manieže įrengta standartinių matmenų – 105x68 metrų – futbolo aikštė, paklota dirbtinė danga, kurią įsigyti padėjo Lietuvos futbolo federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.