Lietuvos savaitė: BMW vertėsi ant stogo, nuo bėgių lėkė cisternos, išplaukė kalėdinis keltas

Šviečiantis keltas, vilkikų kaktomūša, BMW markės automobilių avarija uostamiesčio Svajonių gatvėje, nuo bėgių nusprūdusios dyzelio cisternos – tik keli šios savaitės įvykiai Lietuvoje. Siūlome pažvelgti į šalies miestų ir miestelių savaitę. Kas, kur, kada: nuo Visagino iki pajūrio.

V.Gedvilo nuotr.
V.Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

2019-12-15 21:07

Gustonys

Panevėžio rajone, kelyje Panevėžys–Šiauliai, susidūrė du vilkikai, jų kroviniai – plastiko atliekos ir grūdai – pasipylė ant kelio. Smūgis teko į abiejų sunkiasvorių automobilių kabinas, bet vairuotojai liko sveiki.

Išvydę sumaitotas kabinas žmonės pamanė, kad vairuotojai prispausti ir negali išlipti, tačiau tai nepasitvirtino. Vyrai net nepatyrė rimtesnių sužeidimų. Kas kaltas, policija dar aiškinsis.

Ugniagesiai nuvalė kelią ir surinko išsiliejusius tepalus.

Marijampolė

Išeivijos dailės paveldo tyrinėtojai bei puoselėtojai, kultūros mecenatei 94 metų Beatričei Kleizaitei-Vasaris suteiktas Marijampolės garbės piliečio vardas. Savo tėvų gimtinei ji padovanojo per 400 meno kūrinių, kurie eksponuojami mecenatės vardu pavadintoje meno galerijoje Sūduvos sostinėje.

Per 100 dailės kūrinių angelų tematika B.Kleizaitė-Vasaris dovanojo Anykščiuose esančiam Angelų muziejui. Jos pastangomis į Lietuvą sugrįžo tūkstančiai išeivijos menininkų darbų.

Šiauliai

* Pusmetį dėl nakvynės namų vietos virusios aistros baigėsi – tašką šioje istorijoje ketvirtadienį padėjo į posėdį susirinkę Šiaulių miesto tarybos nariai. Balsų dauguma nuspręsta, kad benamių nakvynei bus pritaikytas Kauno gatvėje esantis pastatas, kurį Šiaulių miesto savivaldybė savo žinion perėmė iš įmonės „Lietuvos geležinkeliai“.

Tokiais balsavimo rezultatais nusivylė į posėdžių salę gausiai susirinkę vietinės bendruomenės nariai, kurie prieštaravo benamių apgyvendinimui jų pašonėje.

* Susidūrimas su ją aplenkti bandžiusiu elektriniu paspirtuku 53 metų šiaulietei baigėsi liūdnai – moteris neteko sąmonės ir dėl daugybinių sužalojimų buvo pristatyta į ligoninę.

Į medikų rankas patekusi šiaulietė sakė, kad elektrinis paspirtukas ją Meškerių gatvėje partrenkė ankstų pirmadienio rytą einant į darbą. Partrenkęs moterį paspirtukininkas nesustojo ir iš įvykio vietos paspruko.

Šiaulietei buvo diagnozuotas veido sumušimas, nosies lūžis, dešinio riešo sumušimas.

* Vienos miesto gimnazijos direktorius į policiją atvežė sovietmečiu per karinio parengimo pamokas naudotų ginklų. Tarp pneumatinių ir mažo kalibro šautuvų buvo ir po Antrojo pasaulinio karo užsilikęs smarkiai aprūdijęs graižtvinis ginklas.

Šį šautuvą per mokyklos renovaciją prieš 15 metų rado statybininkai, o gimnazijos vadovas nutarė padėti į ginklinę. Problemų iškilo, kai gimnazija nutarė atsikratyti nenaudojamų ginklų – graižtvinis šautuvas buvo be dokumentų.

Virbalis

Vilkaviškio rajono miestelio bendruomenė, susirinkusi įžiebti Kalėdų eglutę, šventę neatsitiktinai pavadino „Kalėdos Virbalyje su Gerumo angelu“.

Bendruomenės „Virbalio vartai“ moterys organizavo labdaros akciją. Buvo renkama pagalba miestelyje gyvenančiam sunkia liga sergančiam berniukui. Virbališkiai tą vakarą paaukojo 340 eurų.

Klaipėda

* Policijos komisariatas pilietiškus žmones, kurie šiemet aktyviai padėjo pareigūnams, pagerbė kaip tikras žvaigždes – pakvietė susitikti, nutiesė jiems raudoną kilimą ir įteikė dovanų. Klaipėdos apskrityje šiuo metu yra 77 policijos rėmėjai ir dar 60 jaunųjų pagalbininkų. Jie dirba neatlygintinai.

Už iniciatyvumą ir puikų bendradarbiavimą padėkos ir vardiniai policijos laikrodžiai įteikti trims policijos rėmėjams – Virginijui Stalnioniui, Kasparui Laurynui Vaičiuliui ir Ignui Račkui.

* Trečiadienį po pietų Klaipėdoje, Šilutės plente, susidūrė du BMW markės visureigiai. Vienas jų nuo smūgio apvirto ant stogo. Niekas nenukentėjo.

Avarija įvyko, kai vienas BMW suko iš šalutinės Svajonių gatvės ir nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio kito BMW. Abu vairuotojai buvo blaivūs.

Plungė

Ketvirtadienio rytą Telšių gatvėje prie vienos įmonės katilinės rastas miręs 68-erių vyras.

Žmogus įmonėje dirbo kūriku. Išorinių smurto požymių nepastebėta.

Anykščiai

Kalėdų rezidencija tapusiame mieste, kurio pagrindinė eglė buvo įžiebta Šventosios upės viduryje, šalia centro esančiame parke įvairios organizacijos ir įstaigos pastatė daugybę originalių šventės puošmenų.

Iš jų išsiskiria jaunos menininkės Indrės Milašiūtės bei Anykščių menų centro komandos sukurtas stilizuotas Kalėdų simbolis, pavadintas „Sparnuota egle“.

Alytus

Ketvirtadienį apie 22 val. 18-metis jaunuolis, vairuodamas automobilį „Opel Astra“, Tvirtovės ir Ligoninės gatvių sankryžoje nepastebėjo perėja einančio pusamžio vyriškio ir jį partrenkė.

Komos būklės nukentėjėlis paguldytas į Alytaus apskrities ligoninės Reanimacijos skyrių.

Simnas

Alytaus rajono miestelis, pasipuošęs artėjančioms Kalėdoms, dekoracijų gausa, nykštukų alėja stebina ir vietinius, ir atvykėlius.

Vienas ateinančių Žiurkės metų simbolis ypač džiugina smalsuolius. Išpuoštame vežimaityje, kurį traukia trys didelės žiurkės, nusifotografuoja dažnas kalėdines puošmenas apžiūrintis žmogus.

Rimkai

Ketvirtadienio pavakarę šalia Klaipėdos įvyko avarija – Rimkų geležinkelio stotyje nuo bėgių nuvažiavo kelios dyzelino pripildytos cisternos, viena jų pavojingai pasviro. Manoma, kad į aplinką išsiliejo apie 10 tonų degalų. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Į Rimkus iškart suvažiavo visos specialiosios tarnybos. Rimkų geležinkelio pervaža kurį laiką dėl avarijos buvo uždaryta. Po atliktų tyrimų bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala.

Panevėžys

* 46 metų panevėžietę nustebino į telefoną atskriejusi SMS žinutė. Moteriai pranešta, kad jos bankine kortele ką tik atsiskaityta parduotuvėje. Panevėžietė užsisakiusi paslaugą, kad apie bet kokią bankinę operaciją jai būtų pranešta SMS žinute.

Panevėžietė buvo įsitikinusi, kad banko kortelė yra koridoriuje padėtoje rankinėje, bet piniginės nerado. Joje buvo 25 eurai, vairuotojo pažymėjimas, asmens tapatybės, banko ir nuolaidų kortelės.

Parduotuvėje apsipirkusiam vagišiui net nereikėjo įvesti kodo, nes bekontakte kortele leidžiama susimokėti iki 25 eurų.

* Užvakar popietę Pušaloto gatvėje susidūrė dvi lengvosios mašinos ir vilkikas.

Automobilio „Mazda“ vairuotojas 54 metų Panevėžio rajono gyventojas lenkė 23 metų panevėžiečio vairuojamą vilkiką su puspriekabe. Įvažiavusi į priešpriešinio eismo juostą mašina susidūrė su ją irgi lenkti ėmusiu iš paskos važiuojančiu BMW markės automobiliu, kurį vairavo 19-metis panevėžietis.

Po susidūrimo BMW kliudė vilkiką, nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį.

Medikų pagalbos prireikė per avariją smegenis susitrenkusiam BMW vairuotojui.

Pakruojis

Ketvirtadienį vėlai vakare buvo gautas pranešimas, kad Saulėtekio gatvėje daugiabutyje kilo gaisras. Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą iš buto 2-ajame aukšte rūko dūmai.

Patekę į vidų stipriai uždūmintame bute gelbėtojai pamatė degančią lovą. Viduje prie laukųjų durų rasta apdegusi moteris be sąmonės. Ji išnešta į lauką ir perduota medikams, o jie konstatavo mirtį.

Per gaisrą sudegė lova, aprūko sienos. Dūmų detektoriaus šiame bute nebuvo. Gaisro priežastis – neatsargus rūkymas.

Vilnius

Vakar popietę Savanorių prospekte 6-ojo maršruto troleibusas partrenkė vyrą. Atvykę ugniagesiai pakėlė troleibusą ir ištraukė po juo gulintį vyrą. Medikai konstatavo jo mirtį.

Žuvusiojo tapatybė vakar dar nebuvo nustatyta.

Ukmergė

Kraštotyros muziejaus senojo apžvalgos bokšto aikštelėje įrengti žiūronai, kuriais lankytojai galės žvalgytis į apylinkes. Čia taip pat įrengta informacinė lenta su apšvietimu, keturi stendai su senosiomis Ukmergės nuotraukomis bei trumpa miesto istorija.

Senosios nuotraukos ir galimybė į miestą pažvelgti pro žiūronus – puiki galimybė palyginti, kaip per šimtmetį pasikeitė Ukmergė.

Pajūris

Kalėdų laukimas Klaipėdoje persikėlė ir ant vandens – čia jau antrąkart įžiebtas šventinis keltas. 50 metrų ilgio kelto „Nida“ puošyba šiemet buvo paprastesnė: laivo dekoracijoms panaudotos pernykštės puošmenos – kone kilometro ilgio girliandos su lemputėmis, tereikėjo pakeisti perdegusias.

Šviečiantis keltas „Nida“ plukdo žmones per Kuršių marias iš senosios perkėlos į Smiltynę ir Lietuvos jūrų muziejų. Išpuoštas jis bus iki Trijų karalių šventės. „Mes vieninteliai esame prie jūros, tad džiugu, kad įžiebtas Klaipėdos simbolis – laivas“, – sakė keltu besikeliantys žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.