R. Masiulis apkaltino valdančiuosius sudavus triuškinantį smūgį, o R. Karbauskis jį išvadino vagimi

Po biudžeto priėmimo feisbuke pratrūko buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Pasak jo, sudarant 2020 metų biudžetą kelių tiesimui, remontui bei kelininkams smogtas triuškinantis smūgis. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis to nepraleido pro ausis ir atkirto, kad jis apvogė valstybę.

R.Karbauskis ir R.Masiulis.<br> lrytas.lt koliažas
R.Karbauskis ir R.Masiulis.<br> lrytas.lt koliažas
 R. Masiulis pratrūko – kliuvo J. Narkevičiui ir priimtam biudžetui.<br> lrytas.lt koliažas
 R. Masiulis pratrūko – kliuvo J. Narkevičiui ir priimtam biudžetui.<br> lrytas.lt koliažas
Rokas Masiulis<br>D.Umbraso nuotr.
Rokas Masiulis<br>D.Umbraso nuotr.
Jaroslav Narkevič Narkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslav Narkevič Narkevičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 18, 2019, 8:54 AM, atnaujinta Dec 18, 2019, 9:43 AM

R.Masiulio teigimu, iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, skirtos asfaltuoti šalies kelius, kitais metais nubraukiama beveik 140 mln. eurų. Kartu R.Masiulis pažymėjo, kad teiginiai, esą lėšos kelių asfaltavimui neįsisavinamos yra melas.

„Nė vienas euras skirtas keliams nelieka nepanaudotas, tik kartais dėl rangovo vėlavimo ar kitų priežasčių persikelia pabaigimui į kitus metus, bet skirti pinigai visada yra panaudojami. Visos kelių programos lėšos yra įrašytos į sutartis su rangovais ir negali būti nepanaudotos“, – trečiadienį feisbuke skelbė R.Masiulis.

„O kelių biudžeto sumažinimas 2020 metams virs realiai nenutiestais keliais, žvyrkeliais, kelininkų bankrotais. Žmonėms žvyrkelių asfaltavimo teks laukti ilgus dešimtmečius.

Jei dabartinis ministras gerai dirba, kam iš jo atiminėti lėšas? Negi abejojama, kad jis sugebės jas panaudoti? Dar keisčiau kodėl ministras nekovojo dėl biudžeto!? Tokių lėšų praradimas yra didžiulis smūgis ir pačiai ministerijai.

Visas sukeltas triukšmas dėl nepanaudotų 166 mln bei nenutiestų 1.000 km (kodėl ne 1.000.000?) yra „fake news“ skirtas kelių priežiūros lėšų panaudojimo specifikos nesuprantantiems žmonėms.

Keliai ir infrastruktūra yra būtini Lietuvos ateities vystymuisi. Toks drastiškas sprendimas tikrai turės neigiamų padarinių“, – pridūrė buvęs susisiekimo ministras.

R.Karbauskis: R.Masiulis apvogė valstybę

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis apvogė valstybę. Politikas teigia, kad, pasak jo, eksministrui nesugebant tinkamai atlikti savo pareigų dirbant Vyriausybėje, susidarė 160 mln. eurų nepanaudotų lėšų suma, skirta kelių tvarkymui. Savo ruožtu R. Masiulis tvirtina, kad tokie teiginiai yra tiesiog melas.

„Šiandien nepanaudotų lėšų kelių asfaltavimui, kelių priežiūrai Lietuvoje yra 160 mln. eurų tiesiog dėl to, kad ministras nesugebėjo organizuoti darbo“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė R. Karbauskis, pridurdamas, kad, jo nuomone, R. Masiulis būdamas ministru tiesiog užsiiminėjo viešaisiais ryšiais.

„Valstiečio“ teigimu, dėl to, kad šiandien lietuviams tenka važinėti blogais keliais, kaltas yra būtent R. Masiulis.

„Yra apvogta valstybė, mes šiandien važinėjame blogais keliais dėl to, kad kažkas – tiesiai galiu įvardinti, kad Rokas Masiulis, – nesugebėjo atlikti savo pareigų, ir tai yra faktas“, – sakė jis.

Politikos teigimu, teigiami pokyčiai susisiekimo srityje prasidėjo tuomet, kai R. Masiulį poste pakeitė viešojoje erdvėje daug kritikos sulaukiantis Jaroslavas Narkevičius.

„Tie pokyčiai, kurie dabar vyksta – puikūs, teisingi pokyčiai – jie neduoda iš karto efekto. Gal po dvejų metų išlyginsime tą panaudojimą ir tas 160 mln. bus panaudota. Bet stebuklų nebūna ir per vieną dieną tos situacijos nepakeisi“, – aiškino politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.