Įtampa auga: vagimi išvadintas R. Masiulis galvoja apie teismą, o R. Karbauskis jam atkerta

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis sureagvo į valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio teiginius, kad jis apvogė valstybę ir dėl šių teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą. R.Karbauskis jam atsikirto, kad apsidžiaugs, jei su R.Masiuliu turės aiškintis teisme, nes jį ten nustebins.

 Įtampa auga: R. Masiulis dėl R. Karbauskio teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą.<br> lrytas.lt koliažas
 Įtampa auga: R. Masiulis dėl R. Karbauskio teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą.<br> lrytas.lt koliažas
 Įtampa auga: R. Masiulis dėl R. Karbauskio teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą.<br> D.Umbraso nuotr.
 Įtampa auga: R. Masiulis dėl R. Karbauskio teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą.<br> D.Umbraso nuotr.
 Įtampa auga: R. Masiulis dėl R. Karbauskio teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą.<br> T.Bauro nuotr.
 Įtampa auga: R. Masiulis dėl R. Karbauskio teiginių neatmeta galimybės kreiptis į teismą.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Paulina Levickytė (ELTA)

Dec 19, 2019, 10:07 AM, atnaujinta Dec 19, 2019, 1:01 PM

Buvęs ministras R.Masiulis LRT radijui teigė, kad pinigai buvo ne tik panaudojami, bet ir sutaupomi.

„Ponas Karbauskis žodžių kažkaip nevertina nei faktine, nei teismine prasme. Kaltinti žmogų tuo, ko jis nepadarė, mūsų valstybėje negalima.

Įsisavinimas lėšų, kaip ir kiekvienais metais, vyksta dėsningai ir planuotai. Metų gale 30 mln. eurų persikels į kitus metus, ir čia, kas yra svarbu, nė vienas centas neprapuls.

Neteisybė, kad nepanaudota. Visos tos lėšos, kurios liečia 2017–2018 metus, yra panaudotos, nė vienas centas neprapuolė, tik sumokamos sąskaitos ne visada iki kalendorinių metų galo, bet pinigai neprapuls, pinigai jau yra kontraktuoti“, – LRT radijo laidoje „Svarbus pokalbis“ sakė R. Masiulis.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį tvirtino, kad buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis apvogė valstybę.

Pasak politiko, eksministrui nesugebant tinkamai eiti savo pareigų dirbant Vyriausybėje, susidarė 160 mln. eurų nepanaudotų lėšų suma, skirta kelių tvarkymui. 

Savo ruožtu R. Masiulis tvirtina, kad tokie teiginiai yra tiesiog melas.

R.Karbauskis: „Teisme galėsiu jį nustebinti“

Valstiečių vedlys R.Karbauskis teigė, kad apsidžiaugs, jei su R.Masiuliu turės aiškintis teisme.

„Labai džiaugiuosi, jei mane Rokas Masiulis paduos į teismą, nes teisme galėsiu jį nustebinti. Galėsiu išdėstyti labai daug dalykų – ne tik susijusių su keliais, bet ir su geležinkeliais ir kitais“, – žurnalistams Seime sakė valstiečių vedlys.

Pasak R.Karbauskio, buvęs ministras R.Masiulis visiškai nekontroliavo padėties. Dėl to buvo labai didelis atsilikimaas kelių asfaltavime ir kelių priežiūroje.

„Jo sprendimai, kuriais mus įtikinėjo prieš keletą metų dėl Kelių priežiūros įmonių jungimo davė neigiamą rezultatą.

Dabartinis ministras jums pateiks visą informaciją, kokiose srityse buvo problemos.Dabar paskelbta dėl geležinkelių elektrifikavimo konkurso – tai skandalinga. Užtemptas procesas, konkursą laimėjo viena iš įmonių, keliančių grėsmę nacionaliniam saugumui“, – teigė R.Karbauskis.

R. Masiulis: vienintelis dalykas, kurį valstiečiai gerai daro, tai – kerštas

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio jam reiškiamais kaltinimais tiesiog siekiama pridengti esamus skandalus kelių sektoriuje. Eksministras tvirtina esąs įsitikinęs, kad tai yra tiesiog kerštas už tai, jog, viena vertus, jis būdamas ministru nušalino Arvydą Vaitkų iš uosto direkcijos vadovo pareigų, antra vertus, valdančiųjų nepasitenkinimą galėjo lemti ir komentarai dėl prie premjero Sauliaus Skvernelio namų asfaltuojamos gatvės.

„Aš neabejoju, kad dabartiniai skandalai kelių sektoriuje yra dangstomi, bandant atakuoti kažką kitą. Sėkmingai galėjo būti ir kažkas kitas. Dabar pasirinktas aš ir man apskritai keršija. Kiekviena partija, esanti valdžioje Lietuvoje, kažką gerai daro. Tai vieni anksčiau darė gerai tą, kiti – aną. O valstiečių partija, ką tikrai gerai daro, tai keršija.

Valstiečiai įeis į istoriją kaip geriausiai keršijanti partija (...). Keršija dėl A. Vaitkaus atleidimo, tai buvo lūžis mūsų santykiuose, o dabar dar prisidėjo, kad nepatylėjau dėl premjero kelio“, – Eltai sakė R. Masiulis.

Buvęs susisiekimo ministras teigia, kad į teismą dėl R. Karbauskio teiginių dar nesikreips, bet, jei tai piktybiškai tęsis ir toliau, pasak R. Masiulio, „viskam yra ribos“. R. Masiulis sako, kad valstiečių lyderis neįvertino savo komentarų ne tik per faktinį teisingumą, bet ir teisinį.

„Negalima kaltinti žmogaus nusikaltimu, jei neturi įrodymų“, – teigia R. Masiulis.

„Supraskime, čia yra emocijos, ir aš tikrai nenoriu velti į jo emocijas ir jo visą tą negatyvą. Mano tik buvo įspėjimas, kad duodant komentarus reikia ir save gerbti, ir kitus. Jei turi objektyvų faktą, jį reikia pateikti ir tuomet vertinti. Švaistytis žodžiais ir kalbėti neatsakingai – tai Lietuvoje yra įstatymai, kurie tokius dalykus uždraudžia. Aš tą norėjau priminti. Į teismą aš kol kas neplanuoju kreiptis, jeigu tie dalykai tęsis piktybiškai, žinote, viskam yra ribos“, – teigia R. Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.