Stebuklinga šventinė dvasia traukia minias į vieną Kėdainių rajono kaimą

Stebuklinga šventinė dvasia – jau ir Labūnavoje. Šalia Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus esanti erdvė pavirto nuostabiu kalėdiniu skvereliu, kurį nušvietė čia veikiančių įstaigų, organizacijų ir iniciatyvių bendruomenės gyventojų pagamintos kalėdinių eglių kompozicijos bei kitos spalvotomis švieselėmis žėrinčios kalėdinės dekoracijos.

Šalia Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus esanti erdvė pavirto nuostabiu kalėdiniu skvereliu.<br>Rinkosaikštė / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Šalia Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus esanti erdvė pavirto nuostabiu kalėdiniu skvereliu.<br>Rinkosaikštė / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Labūnavoje nušvito kalėdine dvasia alsuojantis skverelis.
Labūnavoje nušvito kalėdine dvasia alsuojantis skverelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Džestina Borodinaitė rinkosaikste.lt

Dec 19, 2019, 3:51 PM, atnaujinta Dec 19, 2019, 3:55 PM

Šventinę nuotaiką kalėdiniame skverelyje skleidžia 16 šventinėmis lemputėmis padabintų kalėdinių dekoracijų.

Puošė patys

„Ilgą laiką labūnaviečiai puošė šalia kultūros centro skyriaus augančią žaliaskarę, tačiau prieš keletą metų, kada nebeliko galimybės prie eglės privažiuoti sunkiasvorei mašinai, minėtąją eglę puošti nustojome.

Kurį laiką be pagrindinio šventinio akcento gyvenusi bendruomenė sau artimą aplinką kiek išgalėdami puošdavosi patys“, – teigia Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus vadovė Rita Kučiauskienė.

Idėja pasipuošti įspūdingomis dekoracijomis kilo Labūnavos bendruomenės centro pirmininkei, Labūnavos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Jurgitai Vaitiekūnienei.

Pripildo pakilios nuotaikos

„Gražiausios metų šventės nenumaldomai artėja, taigi šiemet Labūnavoje buvo atgaivintos senos tradicijos ir papuoštas miestelio centras.

Pakviečiau miestelio aktyvą – šeimas ir įstaigų mokyklos, darželio, bendrovės, kultūros skyriaus, bibliotekos, medicinos punkto, bažnyčios, pašto, girininkijos, parduotuvių bei senelių globos namų bendruomenes – prisijungti prie gražios akcijos ir šalia didžiosios miestelio eglės „pasodinti“ savo kolektyvo sukurtą kalėdinę eglutę ar šventinę dekoraciją.

Džiugu, kad šitiek žaliaskarių, taip pat ir neįprastų, ekologiškai papuoštų eglučių ar šventiškumu spinduliuojančių kalėdinių dekoracijų suspindo ir tviska įvairiausiomis lempelėmis.

Mūsų kalėdine dvasia alsuojantis skverelis džiugina ne tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų akis bei pripildo širdis pakilios šventinės nuotaikos“, – apie įgyvendintą idėją pasakoja J. Vaitiekūnienė.

Kvietė prisidėti

„Renginyje, kurio metu nušvito Labūnavos kalėdinis skverelis, dalyvavo ir meninę programą pristatė Labūnavos pagrindinės mokyklos pradinukės, „Ąžuoliuko“ skyriaus ugdytiniai. Šventės metu iš atšvaitinės medžiagos gaminome žaisliukai. Jais puošėme „saugiąją“ miestelio eglutę.

Buvęs Labūnavos pagrindinės mokyklos mokinys Benas Gadišauskas, atvykęs iš Pašilių, kvietė pasivaišinti savo gamybos sausainiais ir taip prisidėti prie akcijos paaukojant beglobiams gyvūnams.

Prie šios gražios iniciatyvos taip pat prisidėjo ir labūnaviečiai Loreta ir Rytas Kretavičiai. Jie atvežė beglobiams gyvūnams vaišių.

Didžiausia staigmena susirinkusiųjų laukė, kada į šventę ekologiška transporto priemone – paspirtuku – atvyko Kalėdų Senelis, kuris atsivežęs į renginį ir savo „eglutę“, paspaudė mygtuką ir įžiebė mūsų kalėdinį skverelį“, – šventines akimirkas prisimena bendruomenės pirmininkė.

Prisidėjo prie šventės rengimo

Ruoštis minėtajai šventei padėjo Labūnavos pagrindinės mokyklos mokiniai: Austėja Jasikėnaitė, Adomas Vaitiekūnas, Austėja Aniulytė.

„Visada stengiuosi kuo daugiau prisidėti prie bendruomenės centro iniciatyva vykdomų veiklų. Šis kartas – ne išimtis. Padėjau gaminti dekoracijas ir šventinius papuošimus, prisidėjau prie paties kalėdinio skverelio įžiebimo šventės pasirengimo.

Mano nuomone, tokios iniciatyvos Labūnavoje – labai sveikintinos, įdomios ir sulaukiančios didelio susidomėjimo visoje bendruomenėje“, – mano septintokė A. Jasikėnaitė.

Pasiruošimo darbuose dalyvavo niekuomet Labūnavos nenuviliantis bendruomenės centro aktyvas: Edita ir Paulius Baltrušaičiai, Simona ir Audrius Domanskiai, Ignas Kačegavičius, Paulius Kiela, Sandra Varkalaitė, Egidijus Vaitiekūnas, Vilma ir Henrikas Hofertai, Rita ir Algirdas Kučiauskai, Marytė Dambrauskienė, Audronė Varkalienė.

Išradingi ir kūrybingi

Labūnavos pagrindinė mokykla taip pat prisijungė prie bendruomenės gražios iniciatyvos – sukurti Kalėdų laukimo dvasią Labūnavos gyvenvietėje.

„Tradicija atgaivinta, bet pateikta nauja forma. Svarbu tai, kad tai vienijanti idėja, skatinanti bendrystę, kūrybiškumą, atsakomybę, pagarbą, pasitikėjimą, džiaugsmą.

Kalėdų miestelis Labūnavoje sužibo įvairiomis spalvomis visomis prasmėmis. Tikimės, kad jis dar labiau sušildys žmonių širdis, sustiprins viltį, tikėjimą ir meilę, suteiks švenčių laukimui gilesnę prasmę“, – tikisi Labūnavos pagrindinės mokyklos direktorė Rita Karnilavičienė.

„Mokyklos bendruomenės eglutę skverelyje rasti nesunku, jei pažįsti čia besimokančius mokinius ar dirbančius žmones.

Skaidriuose burbuluose galite pamatyti jų nuotraukas. Kiekvienos klasės mokiniai, jų auklėtojai, dalykų mokytojai ir kiti mokyklos darbuotojai su entuziazmu fotografavosi grupelėmis.

Nuotraukas talpino į burbulus, juos puošė ir kabino ant eglutės. Kiekvienam buvo svarbu surasti save papuoštoje mokyklos eglutėje“, – mokyklos bendruomenės eglutę pristato R. Karnilavičienė.

Panaudojo beržo šakeles

Labūnavietė Gražina Činikienė eglutę kalėdiniam skvereliui kūrė su kaimynystėje gyvenančia Onute Mikalauskiene.

„Prie namų iš po rudens mėtėsi labai daug beržų šakelių. Gaila buvo sukūrenti. Norėjosi praktiškiau jas panaudoti.

O pradėjus regzti kūrybinę mintį prieš kalėdinės dekoracijos gamybą, šovė mintis –kodėl gi nepanaudojus jų gaminant kalėdinę eglutę.

Nusipiešusios eskizą, sudėliojusios visas mintis su kaimyne Onute vėrėm, dažėm, dėliojom, dirbome ne vieną vakarą ir sukūrėme savo meno kūrinį. Jį susiejusios su artėjančių naujųjų metų simboliu pelyte, davėme „Pelytės urvelio arba paslaptingojo labirinto“ pavadinimą“, – apie kilusios idėjos įgyvendinimo kūrybinį procesą šneka Š. Činikienė.

Netrūksta žaismingumo

Labūnavos pagrindinės mokyklos „Ąžuoliuko“ skyriaus bendruomenės kompoziciją kūrė auklėtoja Kristina Gadišauskienė.

„Todėl elementaru, kodėl kompozicijai netrūksta vaikiškų detalių. Norėjosi, kad ji būtų nuotaikinga, žaisminga.

Pagrindinė kompozicijos mintis buvo sukonstruoti meduolinį namelį, kalėdinę eglutę šalia jo ir pas vaikučius skubantį Kalėdų Senelio padėjėją Rudolfą“, – apie ugdymo įstaigos sukurtą kalėdinę kompoziciją kalba K. Gadišauskienė.

Veiks visą šventinį laikotarpį

Į J. Vaitiekūnienės kvietimą atsiliepusių Labūnavos įstaigų, organizacijų ir bendruomenėje gyvenančių šeimų pagamintos kalėdinės eglutes bei dekoracijas veiks visą šventinį laikotarpį. Atvykite pasigrožėti originaliu, stebuklingu kalėdiniu bendruomenės skvereliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.