Darius Mažintas: svarbiausi dalykai nėra matuojami sąskaitomis banke

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas.

Pianistas, kultūrinių ir edukacinių projektų iniciatorius, visuomenės veikėjas Darius Mažintas ir renginių organizatorė, kultūrinių projektų iniciatorė Eglė Jasutytė-Mažintė.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
Pianistas, kultūrinių ir edukacinių projektų iniciatorius, visuomenės veikėjas Darius Mažintas ir renginių organizatorė, kultūrinių projektų iniciatorė Eglė Jasutytė-Mažintė.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2019, 8:30 AM

Į klausimus atsako pianistas, kultūrinių ir edukacinių projektų iniciatorius, visuomenės veikėjas Darius Mažintas ir renginių organizatorė, kultūrinių projektų iniciatorė Eglė Jasutytė-Mažintė.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Darius Mažintas: Esminis mano gyvenimo lūžis įvyko 2014 metais, kuomet teko prisiimti atsakomybę už tam tikrus paauglystėje priimtus sprendimus.

Tuo metu atrodė, kad netenku visko, ką tuomet buvau pasiekęs, tačiau šis gyvenimo lūžis leido man suprasti ir pajausti, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį ir kiekvienas gyvenime priimtas sprendimas turi pasekmes. Nuo to laiko stengiuosi būti sąmoningas kiekviename savo žingsnyje.

Taip pat savo tamsiausiame gyvenimo etape sutikau nuostabią moterį, kuri tapo mano žmona. Kartu su ja gyvenu sąmoningą ir harmoningą gyvenimą.

O kasdieniame gyvenime be muzikinių atradimų, kurie yra beribiai, didžiausią džiugesį man suteikia mano augantis sūnus Patrikas.

Eglė Jasutytė-Mažintė: Kardinalių posūkių savo gyvenime turėjau nemažai, todėl įvardinti esminį lūžio tašką būtų labai sudėtinga. Aš vis dar esu savęs paieškose, jei kalbėtume apie profesinę sritį.

Nors sėkmingai vadovauju renginių organizavimo agentūrai, vidumi jaučiu, jog tai tik gera pamoka mano vertybių išsigryninime ir tikrojo kelio link, į kurį tik dabar pamažu pradėjau žengti.

Dukra Deimantė, vyras Darius, tėvai, sesuo ir a.a. seneliai – tai svarbiausi žmonės, kuriems esu labai dėkinga už įvairius potyrius, įvykius, pamokas, buvimą. Jų dėka esu tas, kas esu. Tuo džiaugiuosi ir labai vertinu!

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Darius Mažintas: Tai, ko šiandien pasigendu santykiuose tarp žmonių, randu muzikoje… Norisi matyti daugiau dvasingumo, nes susvetimėjimas pasiekė kritinę ribą.

Eglė Jasutytė-Mažintė: Labiausiai mane jaudina masinis žmonių „nudvasėjimas“, vartotojiškos kultūros puoselėjimas, nuolatinis lenktyniavimas vieniems su kitais. Iš to atsiranda begalės nemalonių pasekmių, kurių daugelis žmonių neįsisąmonina ir toliau kuria neva „gražų pasaulį“, nors jis siunčia signalus, kad metas sustoti.

Kalbu ne tik apie Žemės taršą, bet ir savęs bei tarpusavio santykių teršimą to net nepastebint.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Darius Mažintas: Daugiausiai norėčiau palinkėti vidinės ramybės ir klausyti savo nuojautos, nes ji retai klysta. Svarbiausi dalykai nėra matuojami sąskaitomis banke, svarbiausi dalykai yra šalia mūsų, todėl įsiklausykite į save ir išgirsite tai, ką turite girdėti.

Eglė Jasutytė-Mažintė: Išmokite būti čia, pajausti šios akimirkos žavesį ir stenkitės būti geriausi savo paties variantai.

Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Darius Mažintas: Jei nebūčiau muzikas, būčiau vis vien menininkas. Mane žavi aktorystė, taip pat rašytojo profesija.

Eglė Jasutytė-Mažintė: Anksčiau svajodavau, dabar tiesiog klausau savęs ir veikiu.

Mano veiksmai mane veda ten, kur ir turiu būti, dėl to esu ir tikiu, jog būsiu laimingas žmogus, kuris ir šalia esantiems padės tapti laimingesniems. Didesnės svajonės ar tikslo šiuo metu neturiu.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas, kurio metu nuotraukose užfiksuoti šimtai valstybės ir visuomenės veikėjų, mokslo, kultūros, meno, sporto pasaulio atstovų, verslininkų ir valstybinių įmonių vadovų, dvasininkų, tarnautojų, ūkininkų ir kitų profesijų Lietuvos žmonių, bendrai kuriančių mūsų šalį ir jos ateitį. Reprezentacinis ir monumentalus, iš daugiau nei 500 unikalių specialiai šiam fotoprojektui kuriamų, niekur anksčiau nepublikuotų, konceptualiai pačių įvairiausių bei lietuvių ir anglų kalbomis aprašytų fotografijų sudarytas albumas leis mūsų šalies partneriams, draugams ir svečiams iš arti pažinti šiandienos Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.