Kūčių vakarą „Lietuvos ryto“ televizijoje – įspūdingas reginys tiesiogiai iš Vatikano

Kalėdų šventę portalas lrytas.lt pasitinka gausybe šventinių temų ir kalėdinių eglučių rinkimais. Viską galite rasti specialiame šventiniame polapyje.

Popiežius Pranciškus savo pirmąsias piemenėlių mišias aukojo prieš septynerius metus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus savo pirmąsias piemenėlių mišias aukojo prieš septynerius metus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Liturgijos fonas yra įvairios liaudies tradicijos, iš kurių įspūdingiausia – prakartėlės tradicija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Liturgijos fonas yra įvairios liaudies tradicijos, iš kurių įspūdingiausia – prakartėlės tradicija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-12-24 08:41, atnaujinta 2019-12-24 10:34

Tikintiesiems paruošė ir dar vieną puikią žinią – Kūčių vakarą 22 val 30 min. „Lietuvos ryto“ televizijoje tiesiogiai bus galima stebėti Kalėdų nakties Bernelių šv. Mišias iš Vatikano.

Popiežiaus aukojamas Kalėdų nakties mišias iš Šv. Petro bazilikos į visą pasaulį transliuoja daugybė televizijų. Mišiose dalyvauja Romos Kurijoje dirbantys kardinolai, arkivyskupai ir vyskupai, prie Šventojo Sosto akredituoti diplomatai, vienuoliai ir vienuolės bei Romon šventėms atvykę maldininkai ir turistai.

Tikintiesiems Kalėdų laikas apima laikotarpį nuo pirmosios Kalėdų Vakarinės maldos gruodžio 24-ąją iki Viešpaties Krikšto šventės. Vakaruose Kalėdų šventę išskiria tai, kad nuo VI a. tą dieną kiekvienas kunigas gali švęsti trejas Mišias. Be to liturgijos fonas yra įvairios liaudies tradicijos, iš kurių įspūdingiausia – prakartėlės tradicija.

Bernelių mišios – tai Kristaus Gimimo iškilmės nakties šv. Mišios. Jos paprastai aukojamos ir švenčiamos naktį po Kūčių vakarienės. Bernelių arba piemenėlių Mišiomis apeigos vadinamos pagal Evangelijos pasakojimą, kad pirmieji piemenėliai sužinojo apie Jėzaus gimimą ir atėjo jo pagarbinti.

Popiežius Pranciškus savo pirmąsias piemenėlių mišias aukojo prieš septynerius metus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.