Kas, kur, kada: prakartėlė iš smėlio ir Kalėdų senelis ant paspirtuko

Šiupyliai

Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2019-12-28 11:01, atnaujinta 2019-12-28 20:32

Broniaus ir Jurgitos Kaminskų namas Šiaulių rajone tapo smalsuolių traukos objektu. Namo sieną puošia eglutės ir elnių galvų su ragais dekoracijos, rožine spalva kieme sužibo flamingas, namo stogą padabino įspūdingo dydžio snaigė.

B.Kaminskas pasakojo, kad dekoracijų gausa save ir aplinkinius šeima džiugina trečius metus.

Vyras šįmet dekoruoti savo kiemą ir namus pradėjo iškart po Vėlinių. Visos švieselės mirgės iki Trijų karalių šventės.

Stakiai

Jurbarko rajono kaime ankstyvą Kūčių rytą patruliuojantys policijos pareigūnai nusprendė patikrinti automobilį „Audi A6“. Paaiškėjo, jog pareigūnai pričiupo du aplinkosaugininkams gerai žinomus brakonierius.

Mašinoje buvo rasta valtis, penki dideli tinklai ir laimikis: 15 didelių starkių, lydekų, šapalų. Brakonieriams gresia solidi bauda.

Pavyzdžiui, už vieną starkį ir lydeką gamtai padaryta žala vertinama 145 eurais. Nelegaliai žvejoję vyrai praras ir brakonieriavimo priemones. Gali būti konfiskuotas ir automobilis.

Uliūnai

Vidury nakties Panevėžio rajone į 30 metų sutuoktinių namą įsiveržė 4 vyrai. Jie veidus slėpė po kaukėmis. Į šipulius pažiro namo langų ir durų stiklai. Buvo sudaužytas kambaryje stovintis televizorius. Įsibrovėliai dar ir šaudė iš pistoleto.

Kieme nusikaltėliai išdaužė dviejų lengvųjų mašinų langus.

Nusiaubę namą vyrai spruko šalin. Įvykio vietoje policininkai rado iššautų šovinių tūtelių. Policija spėja, kad dujiniu pistoletu šaudyta guminėmis kulkomis.

Vieną įtariamųjų – 34 metų vyrą – policininkai sulaikė.

Alytus

Kūčių dienos popietę Ligoninės gatvės automobilių stovėjimo aikštelėje 59 metų Alytaus teismo teisėja Vaidutė Stangvilienė, vairuodama automobilį „Nissan Primera“, kliudė stovintį „Volkswagen Golf“ ir jį apgadino.

Paaiškėjo, jog teisėja prie vairo sėdo stipriai apgirtusi (2,44 prom.).

Panevėžys

Vėlų trečiadienio vakarą Nemuno gatvėje, perėjoje, po mašinos ratais patekęs 73 metų vyras mirė. Jo gyvybė užgeso užvakar ligoninėje. Mirtina avarija įvyko 23 valandą.

Antrąja eismo juosta važiavęs BMW markės automobilio 23 metų vairuotojas nepraleido per perėją einančio vyro. Mašinos kliudytam pėsčiajam lūžo abi kojos. Jis buvo paguldytas į ortopedijos skyrių, paskui perkeltas į reanimacijos palatą. Tiek vairuotojas, tiek pėsčiasis buvo blaivūs.

Vilkaviškis

Sporto mokyklos bendruomenė pirmą kartą mieste surengė kalėdinį bėgimą. Jame dalyvavo per 200 įvairaus amžiaus sporto gerbėjų, kuriuos prie starto linijos išrikiavo neįprasta transporto priemone atvykęs Kalėdų Senelis – sporto mokyklos direktorius Algirdas Karalius.

1,5 km įveikę bėgikai buvo apdovanoti šventiniais medaliais bei dovanėlėmis. Pirmojo bėgimo organizatoriai džiaugėsi renginio sėkme ir pažadėjo, jog jis vyks ir kitais metais.

Rokiškis

Šv.apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje pastatyta prakartėlė iš smėlio. Ją be atlygio sukūrė Juodkrantės skulptorius A.Danilevičius.

Bažnyčios kunigas pasakojo, kad idėją daryti prakartėlę iš smėlio nusižiūrėjo Vatikane, kuriame pernai tokiu kūriniu puošėsi Šv.Petro aikštė. Prakartėlei panaudota 20 tonų smėlio, vandens, skulptorius ją kūrė visą savaitę.

Dainoriai

Mažeikių rajone per avariją žuvo moteris. Nelaimė įvyko ketvirtadienį po 15 val. Automobilis „Audi“, vairuojamas 76 metų vyro, suko į kairę, nepraleido priešpriešiais važiuojančio automobilio „Ford Transit“ ir susidūrė su juo.

Per šį eismo įvykį žuvo 76 metų automobilio „Audi“ keleivė, automobilio „Ford“ keleivė sužalota.

Vilnius

Ankstyvą penktadienio rytą Rinktinės gatvėje į gatvės bortą, o po to į stulpą atsitrenkė „Volkswagen Golf“ automobilis. Jį vairavęs 25 metų vairuotojas buvo neblaivus. Jam nustatytas 1,4 prom. girtumas. Be to, jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Su jaunuoliu keliavo 30-metė ir tądien gimtadienį šventęs 25-erių vaikinas.

Abu keleiviai nukentėjo. Moteriai ligoninėje nustatytas alkūnės stipinkaulio lūžis, o vaikinas atsipirko žaizda kaktoje.

Aristava

Viena moteris buvo sunkiai sužalota ketvirtadienį Kėdainių rajone susidūrus autobusui „Scania“ ir lengvajam automobiliui „Audi A3“. Nelaimė įvyko kelyje „Via Baltica“.

60-metė „Audi“ vairuotoja išvežta į ligoninę, ji sunkiai sužalota. Autobusu važiavę 55 žmonės nenukentėjo. Po avarijos autobusas visiškai užtvėrė kelią ir eismas juo kurį laiką buvo sustojęs.

Klaipėda

Trečiadienį Perkėlos gatvėje esančiame konteinerių terminale užsidegė sandėlis. Į įvykio vietą nusiųsti net 9 ugniagesių automobiliai.

Gelbėtojams atvykus iš sandėlio rūko dūmai, grūdų sandėlio viduje degė traktorius-krautuvas. Gaisrą iki ugniagesių atvykimo gesino įmonės darbuotojai gesintuvais. Gaisro metu nuo karščio išsilydė tentas, sudegė traktoriaus-krautuvo degios detalės, išdegė variklio skyrius, vandeniu sulieta 10 kubinių metrų kviečių.

Rukainiai

Antradienio popietę Vilniaus rajone, Minsko plente, ties posūkiu į Rukainių kaimą, kaktomuša susidūrė automobiliai „Opel“ ir „Audi“, buvo prispausti du žmonės. Vieną iš automobilio pavyko ištraukti nenaudojant specialios įrangos, o kitą gelbėtojai laisvino pasinaudodami gelbėjimo įranga. Iš viso avarijoje sužeisti 4 žmonės.

Avarija įvyko, kai lenkdamas vilkiką „Audi“ išvažiavo į priešpriešinės krypties eismo juostą ir susidūrė su Baltarusijos pasienio link važiuojančiu „Opel“ baltarusiškais numeriais.

Varėna

Globos namuose pirmadienį smurtavo neblaivus 16 metų globotinis. Jis mušė tų pačių globos namų 8 metų globotinę.

Vaikinas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Kaunas

Pirmadienio rytą automobilis parbloškė iš troleibuso išlipusį vairuotoją. Nelaimė įvyko 7 valandą 15 minučių Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje.

Troleibuso „Solaris“ vairuotojui sankryžos viduryje teko išlipti – mat nukrito srovės imtuvas.

Kol vyras apžiūrinėjo imtuvo galvutę, jį parbloškė automobilis „Mercedes-Benz“.

Nukentėjusysis išvežtas į Kauno klinikas, sužalojimai nėra labai sunkūs. Automobilis dešiniąja puse pasismeigė ant srovės imtuvo, tačiau „Mercedes-Benz“ vairuotojas nenukentėjo.

Kaunas

Kūčių vakare Partizanų gatvėje susidūrė šeštosios serijos BMW ir „Volvo“. Atvykę gelbėtojai BMW salone rado prispaustą žmogų, jį išlaisvino ir perdavė medikams.

Vyras dėl kaulų lūžių išvežtas į Kauno klinikas. Dar trys automobiliu važiavę žmonės išlipo patys, jie sužaloti nesunkiai.

Abu automobiliai smarkiai suniokoti, itin smarkiai nukentėjo BMW. Spėjama, kad automobiliai susidūrė kaktomuša. Kurį laiką Partizanų gatvė ties nelaimės vieta buvo visiškai užtverta.

Balsupiai

Pirmąją Kalėdų dieną Marijampolės ugniagesiai gelbėtojai apie 19 val. gavo pranešimą, jog į šulinį įkrito vyras.

Iš vandens ištrauktas vyras buvo nuvežtas į ligoninę.

Namo šeimininkas, spėjama, neblaivus, buvo neapdairus, kai priėjo prie neuždengto labai žemo šulinio. Ugniagesiams neprireikė specialių gelbėjimo priemonių, nes šulinys negilus – nelaimėlį ištraukė padavę jam ranką.

Biržai

Trečiadienį vakare sulaikytas neblaivus 62 metų vyras, smurtavęs prieš savo šunį.

Šuo dėl patirtų traumų nugaišo.

Mažoji Kuosinė

Vilniaus rajono kaime pirmadienio vakarą užsiliepsnojo namas. Po kelių valandų užgesinus liepsnas gaisravietėje rastas apdegęs 72 metų vyro kūnas.

Atokų kaimą, kuriame kilo gaisras, gelbėtojai pasiekė per 19 min. nuo to momento, kai gavo pranešimą.

Tuo metu medinis vieno aukšto namas degė atvira liepsna, stogas ir perdanga buvo sukritę. Namas sudegė beveik iki pamatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.