S. Skvernelis pateikė kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą

Po antradienį Seime vykusio išplėstinio valdančiosios koalicijos tarybos posėdžio pasiūlytas kandidatas užimti šiuo metu laisvą Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdę.

Premjero patarėjas Lukas Savickas.<br>T.Bauro nuotr.
Premjero patarėjas Lukas Savickas.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Buvęs Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Buvęs Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 9:00 PM

Juo tapo premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais 29 metų Lukas Savickas.

„Apsvarstyta dėl Ekonomikos ir informacijos bei Energetikos ministerijų galimo jungimo ir ministro kandidatūros ir skyrimo. Buvo priimtas sprendimas, kad bus teikiama ministro kandidatūra. Buvo pristatytas galimas kandidatas į Ekonomikos ir inovacijų ministro poziciją. Apie šią kandidatūrą, kaip galimą variantą, jau kalbėta su prezidentu.

Pradėsime diskusiją dėl dviejų ministerijų sujungimo kitai kadencijai ir funkcijų perskirstymo, nes šiandien matome akivaizdžias problemas. Darbų Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje yra labai svarbių.

Tai, kas buvo padaryta Virginijaus Sinkevičiaus, ta aukšta gaida, kur mes tapome tokie, kur dar nebuvo tokiose aukštumose pagal verslo aplinką ir investicijų aplinką, tai norisi, kad tie darbai būtų tęsiami“, – po koalicijos posėdžio sakė premjeras.

Ekonomikos ministro pareigos atsilaisvino pernai gruodį tuometiniam ministerijos vadovui Virginijui Sinkevičiui tapus eurokomisaru.

Primename, kad valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį pranešė, kad svarstoma L.Savicko kandidatūra. Jis patvirtino kandidatūrą aptaręs su ministru pirmininku S.Skverneliu.

R.Karbauskis BNS teigė, kad L.Savickas būtų labai stiprus kandidatas, panašus į buvusį ministrą: „Ir amžiumi, ir savo patirtimi jis kažkuo panašus į buvusį ministrą V. Sinkevičių. Bendruomenė, bendravusi su V.Sinkevičiumi, matys panašų mentalitetą ir panašų požiūrį, jeigu L.Savickas bus ministru.“

L.Savickas BNS patvirtino su premjeru aptaręs galimybes dirbti ministru, tačiau prioritetų galimose naujose pareigose kol kas nekomentavo: „Labai vertinu pateiktą pasiūlymą, kurį frakcijos pirmininkas šiandien įvardijo, tačiau tikrai laukčiau iki galo, kad kandidatūra būtų įvardinta ministro pirmininko S.Skvernelio ir tada būčiau pasiruošęs detaliau komentuoti savo poziciją.“

L.Savickas tvirtino, kad jam užtektų patirties būti ekonomikos ministru, nes visą savo karjerą gilinosi į šią sritį tiek dirbdamas versle, tiek politinėse pareigose: „Turiu ganėtinai ilgalaikę patirtį šioje srityje, į kurią visą laiką ir gilinausi.“

L.Savickas premjero patarėju ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais dirba nuo S.Skvernelio Vyriausybės darbo pradžios 2016 metų gruodį. Šiemet jis su valstiečių sąrašu buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, tačiau šiai partijai nepriklauso.

L.Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Po studijų į Lietuvą grįžęs L.Savickas dirbo užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu, programos „Kurk Lietuvai“ metu įgyvendino projektus šioje agentūroje bei Vyriausybės kanceliarijoje, taip pat dirbo asociacijos „Investuotojų Forumas“ politikos bei viešųjų reikalų vadovu.

L.Savickas yra vienas iš „Kurk LT alumni tinklo“ steigėjų, Pasaulio ekonomikos forumo Global Shapers ir kitų visuomeninių iniciatyvų narys.

Valdančiųjų pasiūlytą kandidatą dar turės patvirtinti arba jo kandidatūrą atmesti prezidentas Gitanas Nausėda. Naujasis ministras pareigas eis iki spalio mėnesio, kuomet vyks eiliniai Seimo rinkimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.