R. Karbauskis prašys premjero paviešinti informaciją apie J. Narkevičių

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis teigia sieksiąs, kad premjeras paviešintų jo užklaustų institucijų pateiktą informaciją apie susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių. Pasak jo, prezidentui toliau laikantis nuomonės, kad J. Narkevičius visgi įdarbino ministerijai pavaldžiose įmonėse mažiausiai 20 savo partijos bičiulių ir žmonių, susijusių su LLRA-KŠS nariais, toks žingsnis yra būtinas.

Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Jaroslavas Narkevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 6:05 PM

„Aš kreipsiuosi į premjerą prašydamas, kad jis kviestų tą instituciją, kuri atliko šį tyrimą, ją pilnu turiniu viešai paskelbti. Aš nebematau kitos išeities“, – Eltai sakė R. Karbauskis, po to kai prezidentas ketvirtadienį pakartojo, kad anksčiau jo deklaruota informacija apie J. Narkevičiaus įdarbintus asmenis yra tikra.

„Ta informacija yra pakankamai rimta ir nereikia pasakoti apie tai, kad tai yra laiškininkai, vairuotojai, ar kažkokios kelintos eilės giminės. Jeigu aš įdarbinčiau savo antros eilės pusbrolį vairuotoju, tai tikrai jūs mane prikaltumėte prie sienos be vinių“, – Plungėje ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Tuo tarpu R. Karbauskis sako, kad, jei reikės, kreipsis ir į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

„Jeigu reikės, kaip frakcija, kreipsimės į, kaip aš suprantu, STT, prašydami paskelbti pilnai turinį. Nes kol jis netaps visuomenei žinomas, tol bus interpretacijos. Aš galiu prisiekti, kad tokio anekdotiško dokumento, kuris neva sako, kad ministras įdarbino žmones... penki eiliniai paštininkai (...)“, – šaržavo R. Karbauskis.

„Kurį paštininką kas nors įdarbino per ryšius, paštininkų tokie atlyginimai, kad jų reikia ieškoti, o ne per ryšius įdarbinti“, – pridūrė jis.

G. Nausėda, reikšdamas nepasitikėjimą susisiekimo ministru, teigė, kad jo netenkina ne tik tai, jog J. Narkevičius pateko į kontraversiškai vertinamas situacijas, tačiau kartu akcentavo ir jo kompetencijų stoką. Kartu prezidentas užsiminė, kad J. Narkevičius savo kuravimo srityje įdarbino 20 su jo atstovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) susijusių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.