Arūnas Dumalakas. Neris – tikras kiemsargių išsigelbėjimas

Kaip gerai, kad Vilnių, kurio 697-ąjį gimtadienį kitą savaitę minėsime, kunigaikštis Gediminas nusprendė įkurti prie Neries.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 7:00 AM

Kaip dabar mėgstama sakyti, galbūt ir kunigaikščio palydovai nebuvo be nuodėmės. Gali būti, kad jau prieš septynis šimtus metų jie gamtiniams reikalams nuplauti naudojo Neries vandenis.

Ar būtų kunigaikštis Gediminas dievagojęsis, kad nežinojo, ką daro jo pavaldiniai? Į šį klausimą vargu ar atsakys istorikai.

Užtai šimtmečius Vilnių skalaujanti Neris dabar suteikia darbo ir Seimo nariui, ir didelių įmonių vadovams, ir paprastiems darbuotojams.

Štai parlamentaras S.Gentvilas pro Seimo rūmų langą telefonu užfiksavo niekšišką kiemsargio darbą ir apie tai paskelbė feisbuke.

Turbūt iš pykčio drebėjo telefoną laikanti Seimo nario ranka, kai jis filmavo, kaip gatvę tvarkantis bendrovės „Mano aplinka“ kiemsargis link Neries švysteli pamestą automobilio rato gaubtą.

Paskelbus vaizdo įrašą kilo didžiulis triukšmas, o ieškoti numesto gaubto atskubėjo pats įmonės „City Service“, kuriai priklauso „Mano aplinka“ generalinis direktorius V.Turonis.

Ir vėl filmavo, kaip direktoriaus rankose atsiduria paupyje numestas gaubtas. Laimė, jis neįkrito į vandenį. Vis dėlto vadovas pažadėjo, kad nevalyvam kiemsargiui taikys griežčiausias sankcijas, galbūt net išmes iš darbo.

Šią savaitę taip pat stebėjome tiesiogines transliacijas, kaip aplinkosaugininkai su gausia svita Grigiškėse ieško į Nerį iš įmonės „Grigeo“ nukreipto teršalų vamzdžio.

Iš Klaipėdos atkeliavęs šios įmonės skandalas jos vadovą G.Pangonį vėl vertė teisintis. Vėl teko aiškintis dėl vamzdžių raizgalynės, vėl kiekvienas jų neišvengė priekabių tikrintojų žvilgsnio.

Greičiausiai, jeigu kiemsargio niekšybę būtų užfiksavęs ne Seimo narys, tokios reakcijos vaizdo įrašas nebūtų sulaukęs.

Neįprasta matyti, kad sausį komunalininkai šluoja gatves, renka kelkraščiuose susikaupusį smėlį. Įprasti tik eilinių vilniečių skundai, kad tą patį smėlį su druska tvarkytojai supila ant žolės, po medžiais.

Savivaldybė užversta ir vilniečių skundais dėl to, kad komunalininkų sunkiasvorių traktorių ratai išmala vejas ir paverčia jas purvynėmis.

Valdininkams nė motais ir skundai dėl to, kad šiukšliavežiai važinėja šaligatviais ir traiško trinkeles taip naujus takus paversdami duobėtais šunkeliais.

Neįtikėtina, kad vis dar keliauja skundai dėl maišų su šiukšlėmis, paliktų po praėjusiais metais vykusios akcijos „Darom“. Dar vis pasitaiko skundų dėl praėjusį rudenį sugrėbtų ir paliktų lapų krūvų.

Skirtumas tik tas, kad visus šiuos skundus rašė paprasti vilniečiai. Tad jeigu Seimo nariai nori gyventi tvarkingame Vilniuje, tegu jie rašo skundus. Mat į paprastų vilniečių norus valdžia dažniausiai moja ranka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.