Savaitės įvykiai: tvarkomas Urbo kalnas ir sučiuptas brakonierius

Vilnius 

Vilnius. Paveikslų galerijoje surengtas kultūros vakaras „Romeriai ir Vilnius“, kuriame pristatytas 1893 m. Vilniuje nutapytas ir kolekcininko Andriaus Jankausko (nuotr. su dukterėčiomis Leila ir Smilte) į Lietuvą sugrąžintas Edvardo Mato Romerio paveikslas „Pavasaris Vilniuje“, vaizduojantis Romerių namą Vilniuje, Bokšto gatvėje. E.M.Romeris (1848-1900) – vienas talentingiausių dailininkų Romerių dinastijos atstovų. Paveikslas bus ekspozicijoje iki 2020 m. gegužės 31 d.
Vilnius. Paveikslų galerijoje surengtas kultūros vakaras „Romeriai ir Vilnius“, kuriame pristatytas 1893 m. Vilniuje nutapytas ir kolekcininko Andriaus Jankausko (nuotr. su dukterėčiomis Leila ir Smilte) į Lietuvą sugrąžintas Edvardo Mato Romerio paveikslas „Pavasaris Vilniuje“, vaizduojantis Romerių namą Vilniuje, Bokšto gatvėje. E.M.Romeris (1848-1900) – vienas talentingiausių dailininkų Romerių dinastijos atstovų. Paveikslas bus ekspozicijoje iki 2020 m. gegužės 31 d.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 1:26 PM

Paveikslų galerijoje surengtas kultūros vakaras „Romeriai ir Vilnius“, kuriame pristatytas 1893 m. Vilniuje nutapytas ir kolekcininko Andriaus Jankausko (nuotr. su dukterėčiomis Leila ir Smilte) į Lietuvą sugrąžintas Edvardo Mato Romerio paveikslas „Pavasaris Vilniuje“, vaizduojantis Romerių namą Vilniuje, Bokšto gatvėje. E.M.Romeris (1848-1900) – vienas talentingiausių dailininkų Romerių dinastijos atstovų. Paveikslas bus ekspozicijoje iki 2020 m. gegužės 31 d.

Nida

Pradėti Urbo kalno kraštovaizdžio formavimo darbai, dar labiau atskleisiantys šio istorijos ir gamtos paminklo miško grožį. Šalinami menkaverčiai krūmynai ir kiti medynai, kad galėtų geriau augti didieji medžiai.

Kitą savaitę prasidės Urbo kalno infrastruktūros tvarkymo darbai – bus atnaujinami senieji ir klojami nauji takai, tvarkomi laiptai, apšvietimas. Tvarkymo pirmojo etapo darbai kainuos 711 tūkst. 499 eurus.

Klevečkinė

Panevėžio rajono kaimo smėlio karjeruose metalo ieškojęs vyras aptiko karo laikų sviedinį. Jis apie pavojingą radinį pranešė pareigūnams. Kol iš Vilniaus atvyko išminuotojai, jau sutemo, todėl tamsoje jie nesiryžo dirbti.

Darbų vėl imtis kariai nutarė, kai tik prašvis. Per naktį pavojingą radinį saugojo policininkai. Rytą apžiūrėję sviedinį išminuotojai nustatė, kad jis su sprogdikliu ir gali bet kada sprogti. Sprogmenį jie susprogdino radimo vietoje.

Panevėžys

Nuvažiavęs į Pušaloto gatvę įsipilti į mašiną degalų 18-metis panevėžietis pastebėjo, kad nebeturi piniginės, kurioje buvo vairuotojo pažymėjimas, asmens tapatybės ir banko kortelės bei pinigai. Patirtą nuostolį jis įvertino 600 eurų.

Baimindamasis, kad vagys nepasinaudotų pavogta kortele, vyras pranešė bankui. Jo darbuotojai paaiškino, kad kortelė jau užblokuota. Pasirodo, kažkas bandė iš bankomato išimti pinigų, bet suvedė neteisingus kodus ir kortelė užsiblokavo.

Staniūnų gatvėje medinio keturbučio namo gyventojai pajuto iš buto antrame aukšte sklindančius dūmus. Gaisrininkai rado šeimininką be sąmonės sukniubusį prie durų. Į lauką išnešę nelaimėlį ugniagesiai jį perdavė medikams.

Kol ugniagesiai gesino liepsnas, kitų trijų butų gyventojams buvo paliepta palikti dūmuose skendintį namą.

Klaipėda

Universitetas nusprendė aukcione parduoti kelis nereikalingus pastatus. Gautus pinigus ketinama investuoti į aukštosios mokyklos miestelio Herkaus Manto gatvėje plėtrą.

Bus parduodamas mokomasis gamybinis korpusas Minijos gatvėje, kurio bendras plotas – beveik 5 tūkst. kvadratinių metrų, ir toje pačioje gatvėje esanti 650 kv. metrų ploto valgykla. Naujų šeimininkų ieškoma ir Malūnininkų gatvėje stovinčiam bendrabučiui (nuotr.), kurio plotas – beveik 5 tūkst. eurų, ir Sportininkų gatvėje esančiam garažui.

Šiemet pasirodys dvi Jūros šventei skirtos monetos. Jos bus išleistos serijoje „Tradicinės lietuvių šventės“. Viena proginė penkių eurų nominalo moneta bus padengta auksu, kita bus pagaminta iš metalo lydinio.

Monetos su jūriniais akcentais išleidžiamos labai retai. Prieš dešimtmetį pasirodė 50 eurų proginė moneta su vijūno vaizdu, 2013 metais ant 2 litų monetos buvo kurėnas (nuotr.). Pernai išleista 10 eurų vertės moneta, skirta stintų žvejybai. Sidabrinė jos versija parduodama už 62 eurus.

Kupiškis

Vieno A.Purėno gatvės daugiabučio namo gyventojai pajuto dujų kvapą. Sunerimę kupiškėnai puolė aiškintis, kas vyksta. Paaiškėjo, kad dujos veržiasi iš prie vienos laiptinės lauke esančio dujų vamzdžio.

Pavojingą vietą gaisrininkai aptvėrė, o dujininkai užsuko dujų įvado čiaupą. Kol vyko remontas, gyventojai dujinėmis viryklės naudotis negalėjo.

Tamošiai

Aplinkosaugininkai naktį Jurbarko rajono kaime, privačiame ūkiniame pastate, rado neteisėtai sumedžiotą bei jau išdorotą stirną. Jas buvo galima medžioti iki gruodžio 31d.

Paaiškėjo, jog gyvūną nušovė medžioklėje svečio teisėmis dalyvavęs asmuo. Iš jo buvo paimtas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu ir, įtariama, su garso slopintuvu bei visureigis (nuotr.), kuriuo buvo pargabenta neteisėtai nušauta stirna. Brakonieriui gresia tūkstantinės baudos, be to, teismas gali konfiskuoti šautuvą bei automobilį.

Šiauliai

Šiaulietis 32 metų Gintaras Kurtkus sulaukė padėkos už pilietiškumą. Saugos tarnyboje inkasatoriumi dirbantis vyriškis sausio 14-osios pavakarę sekė pėsčią pensininką ties „Akropolio“ prekybos centru taranavusį automobilį „Audi A3“. Kai bėglio mašina Gegužių g. sustojo daugiabučio kieme, vyriškis sulaikė bėgti bandžiusį girtą vairuotoją ir perdavė policijos pareigūnų ekipažui.

33 metų bėglys tikrintis girtumą atsisakė, tikino nevairavęs, nors prieš tai jį sulaikiusio šiauliečio klausė, ar smarkiai sužalojo pėsčiąjį.

Palanga

Miesto globos namams savo asmeninės bibliotekos knygas padovanojo Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė (nuotr.). Daugiau kaip 300 knygų moteris nugabeno pati savo automobiliu.

Šias knygas skaitė jau trys giminės kartos. Biblioteką kaupti pradėjo prokurorės motina. Iš pradžių D.Pocienė norėjo keletą labiausiai pamėgtų knygų pasilikti, tačiau vėliau nusprendė padovanoti visą biblioteką.

Kalvarija

Pasienio mieste duris atvėrė moderni autobusų stotis.

Ją bei Kalvarijos centrinę dalį projektavo žinomas marijampolietis architektas Gintautas Vieversys bei bendrovė „Ginto ir Laimos projektai“, rangos darbus atliko Marijampolės bendrovė „Sumeda“. Darbų vertė – per 2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.