Rasa Karmazaitė. Operaciją X pakaitino ir Remigijus Šimašius

Visuomenės dėmesį prikaustę įvykiai kai kuriems politikams tampa proga pasireklamuoti.

Rasa Karmazaitė.
Rasa Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2020, 7:55 AM

Vos sausio 15-osios vakarą po internetą ėmė sklisti žinia apie galbūt pagrobtą mergaitę, suskubo apsireikšti R.Šimašius.

Nors nebuvo gautas tėvų ar globėjų pareiškimas apie dingusį vaiką, nenustatytas galimo pagrobėjo automobilis tariamai geltonais numeriais, Vilniaus meras iškart paragino gyventojus mobilizuotis – šukuoti kiemus, užkampius, aklagatvius.

Niekas nežinojo, ko konkrečiai ieškoti, bet sostinėje kilo panika, o tėvus sukaustė baimė.

Vilniečiai naršė po kiemus, gatves ir skelbė internete automobilių geltonais numeriais nuotraukas.

Ant kojų sukilo ir policija, daug pareigūnų buvo iškviesta iš namų, jie stabdė ir tikrino mašinas. Netrukus mestos dar gausesnės pajėgos – miškelį aplink Televizijos bokštą šukavo Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, į kovą su mistiniu pagrobėju pasitelktas net „Aras“. Operacija X virto neplanuotomis pratybomis.

Tuo metu R.Šimašius nepraleido progos pasigirti, kad rūpinasi saugumu: „Mieste įrengėme daugiau nei 100 vaizdo kamerų, o iki tol veikė vos kelios.“

Tačiau vietovė, kur esą vyko mįslingasis įvykis, nėra filmuojama. Tad kitą dieną policija jau prašė pagalbos visų vairuotojų, kurie tą vakarą važiavo netoliese ir kurių automobiliuose yra vaizdo registratoriai.

Šiuolaikiniuose didmiesčiuose vaizdo kameros nėra joks stebuklas, o ir įrengiamos jos ne už mero asmenines lėšas.

Tarkime, ant Televizijos bokšto sumontuotoms trims kameroms išleista per 15 tūkst. eurų. Tik jos transliuoja vaizdus iš itin aukštai, įžvelgti mašinų numerius gatvėse net šviesiuoju paros metu vargu ar įmanoma.

Užtat iš aukštai sostinė atrodo kur kas gražesnė – nematyti nei šiukšlių prie naujų perpildytų konteinerių, nei medžius apjuosusių neskoningų dėžių, kurioms nepagailėta 74 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.