Žiniasklaidos organizacijos kreipėsi į Seimą ir Prezidentūrą

Asociacija „Nacionalinė spauda“, interneto žiniasklaidos asociacija, Lietuvos radijo ir televizijos asociacija, Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija bei Nacionalinė rajonų ir miesto laikraščių leidėjų asociacija kreipėsi į Seimo narius ir Prezidentūrą dėl situacijos su Žiniasklaidos rėmimo fondu.

Asociacija „Nacionalinė spauda“, interneto žiniasklaidos asociacija, Lietuvos radijo ir televizijos asociacija, Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija bei Nacionalinė rajonų ir miesto laikraščių leidėjų asociacija kreipėsi į Seimo narius ir Prezidentūrą dėl situacijos su Žiniasklaidos rėmimo fondu.<br>D.Umbraso nuotr.
Asociacija „Nacionalinė spauda“, interneto žiniasklaidos asociacija, Lietuvos radijo ir televizijos asociacija, Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija bei Nacionalinė rajonų ir miesto laikraščių leidėjų asociacija kreipėsi į Seimo narius ir Prezidentūrą dėl situacijos su Žiniasklaidos rėmimo fondu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2020, 11:48 AM, atnaujinta Jan 22, 2020, 11:52 AM

„Artėjant galutinio sprendimo dėl Žiniasklaidos rėmimo fondo priėmimui (balsavimui Lietuvos Respublikos Seime dėl Visuomenės informavimo įstatymo Nr. I-1418 2, 27, 28 ir 45 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto), norime dar kartą 4-ių didžiausias spaudos, radijo, televizijos ir interneto visuomenės informavimo priemones vienijančių asociacijų bei 30-imt regioninės spaudos leidinių vienijančios asociacijos vardu atkreipti Jūsų dėmesį, kad diskusija šiuo klausimu vyko ilgiau nei du metus.

Darbo grupėje šiuo klausimu per asocijuotas organizacijas buvo atstovaujama ir dirbo nacionalinės, regioninės ir kultūrinės žiniasklaidos atstovai, pozicijos kiekvienu aspektu buvo išdiskutuotos ne po vieną kartą. Taip pat specialiai šiam įstatymo projektui buvo atliktas ekspertinis vertinimas.

Projekte rasti kompromisiniai ir pasiekta, kad naujajame Žiniasklaidos rėmimo fonde skirtingų rūšių žiniasklaidos priemonės turėtų po savo atstovą, keturi nariai būtų atrenkami iš viešo registro nepriklausomų atstovų iš žmogaus teises, kultūrą puoselėjančių nevyriausybinių organizacijų, kas garantuoja fondo lėšų skirstymo skaidrumą. Kultūros leidiniams įstatymu siūloma įtvirtinti gauti ilgalaikę trejų metų paramą.

Dėl to prašome palaikyti Kultūros komiteto teikiamą balsavimui šių metų sausio 23 d. Visuomenės informavimo įstatymo Nr. I-1418 2, 27, 28 ir 45 straipsnių pakeitimo įstatymo projektą jam pritariant balsavimo Lietuvos Respublikos Seimo posėdžio metu, kad kiek įmanoma greičiau įsigaliotų reikiama kultūrinės informacijos sklaidos funkciją visoje žiniasklaidoje užtikrinti reforma, t.y. nuo šių metų liepos 1 dienos“, – rašoma kreipimęsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu